Michelisz két futamon dobogós Amerikában

2012.09.24. 10:27 Módosítva: 2012.09.24. 10:27
Második és harmadik lett Sonomában, Huffot a célig üldözte.

A túraautó világbajnokság amerikai versenyén Michelisz Norbert mindkét futamon dobogós helyen végzett. A másodikban csak néhány tizeddel maradt le a vb címért harcoló Hufftól.

A Zengő Motorsport magyar versenyzője az első versenyen a világbajnoki címért küzdő két versenyző, a francia Yves Müller és a brit Rob Huff mögött ért célba, de a második futamon ennél is jobban tudott teljesíteni.

Egy ideig az ötödik helyen haladt, majd ketten rontottak előtte, Müllert pedig áthajtásos büntetéssel sújtották, így Michelisz feljött a második helyre. Végig taktikusan versenyezve ragadt a világbajnokságot vezető Huffra, az utolsó körökben már csak három tizedes különbség volt köztük, de nem akart kockáztatni, és behozta az autót a második helyre.

michelisz usa 146 kozepes
Fotó: Zengő Motorsport

A magyar versenyző ezzel karrierje legeredményesebb hétvégéjét produkálta, a világbajnokságon pedig 152 pontos, ezzel nagy előnnyel őrzi hatodik helyét. Michelisz a sonomai versenyen nyújtott teljesítményével megnyerte a privát versenyzők Yokohama kupáját. A vb élén Müller és Huff áll, 315 pontjuk van.

Talmácsi hetedik versenyén is pontot szerzett

Pontszerző helyen zárta Talmácsi Gábor a Superbike világbajnokság portugáliaia futamát. A 14. helyről rajtolt magyar motoros a versenyben a kilencedik helyre is feljött, de a motorja nem bírta a tempót, és Talmácsi egyre hátrébb csúszott. Végül nagy csatában szerezte meg a 15., pontszerző helyet. A magyar versenyző ebből hétből hét futamon tudott pontot szerezni, legjobb helyezése hatodik volt. A világbajnokság utolsó futama jön két hét múlva Magny Cours-ban.

Michelisszel össze lehet futni a Totalcar Pályanapon. Helyszín: Slovakiaring, Dióspatony (Orechová Potôň). GPS: 48° 3'14.00" - 17° 34'14.87", időpont: 2012. október 14, vasárnap, 7.00 - 18.00. Belépődíj: 70 EUR/autó, október 1. után 90 EUR/autó. A Totalcar filmje: