A főtitkár akár érmes is lehet a súlyemelő ob-n

2012.10.04. 13:32

Csaknem százfős mezőny nevezett a súlyemelők idei országos bajnokságára, amelyet pénteken és szombaton rendeznek meg a BKV Előre SC Sport utcai termében.

Az indulók között ott van a férfi élmezőny valamennyi jeles alakja, így a londoni olimpia egyetlen magyar sportági képviselője, a plusz 105 kilósok között versenyző, Universiade-győztes Nagy Péter, továbbá Baranyai János (85 kg) és Gyurkovics Ferenc (105) is.

A nőknél szintén dobogóra lépnek a legjobbak, köztük az Eb-bronzérmes Nagy Nikoletta, aztán Magát Krisztina (plusz 75 kg) és Bazsó Bianka (69 kg), a legfelső kategória külön érdekességét pedig az adja, hogy indul a masters-világbajnoki címét nemrég megőrző, 1966-os születésű Takács Mária is. A korábbi sokszoros világ- és Európa-bajnoki érmes versenyző - aki jelenleg főállásban a Magyar Súlyemelő Szövetség főtitkára - akár érmet is nyerhet az ob-n, ha összetettben 175 kilogrammos korosztályos világcsúcsa közelében teljesít. További kuriózum, hogy a plusz 75 kilósoknál áll rajthoz a teljes mezőny egyik legifjabb szereplője is a mindössze 15 esztendős Tóth Veronika személyében.

A férfiaknál a nyolc súlycsoport közül hatban lesz ott a címvédő is, a hét női kategóriát tekintve pedig csupán egynek a küzdelmeiből fog hiányozni a tavalyi győztes. A versenyek mindkét nap 11 órától zajlanak. A 2012-es országos bajnokság felett fővédnökséget vállalt Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője.