Risztov Éva Szép Játék Díjat kapott

2012.10.09. 14:50

Risztov Éva londoni olimpiai teljesítményét Szép Játék Díjjal ismerte el az E.ON. A női hosszútávúszás olimpiai bajnoka kedden vehette át a cég munkatársai által odaítélt, 2011-ben alapított díjat és az azzal járó egymillió forintos jutalmat.

A Magyar Olimpiai Bizottság gyémánt fokozatú főtámogatójának MTI-hez eljuttatott sajtóközleménye szerint a keddi ünnepségen elindították az Őrzők Alapítvány - a Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványa -, a MOB és az E.ON közös szervezésében az Olimpiai Jótékonysági Árverést, amelyen október 9. és 18. között bárki licitálhat a londoni olimpikonok értékes relikviáira a www.vatera.hu-n. A cél, hogy minél több pénz gyűljön össze a daganatos és leukémiás gyermekek gyógyítási körülményeinek javítására.

A felajánlott és dedikált ereklyék között szerepel többek között az olimpiai aranyérmes Berki Krisztián tornászalsója, Jakabos Zsuzsanna úszósapkája, az ötkarikás győztes mellúszó, Gyurta Dániel pólója, a londoni bronzérmes öttusázó Marosi Ádám formaruhája. Kalapács alá kerül továbbá Kovács Katalin, a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó festménye, valamint a férfi pólócsapat tagjai által aláírt vízilabda.  • Hírek
  • Bankszámla