A torna is bekerült a Sport XXI. programba

2012.10.19. 10:16

A torna 18. sportágként bekerült a Sport XXI. elnevezésű, 8 és 14 év közötti versenyzőket támogató utánpótlás-nevelési programba.

A honi szövetség (MATSZ) pénteki tájékoztatása szerint a támogatásból nagyvárosok - többek közt Veszprém, Nagykanizsa, Pécs, Szeged és Debrecen - klubjai részesültek, és elsősorban olyan egyesületek kerültek szóba, ahol nincs válogatott versenyző, az elsődleges cél ugyanis a tehetségek felkutatása és profi sportolóvá nevelése.

A MATSZ a 12, támogatásban részesülő klubnál egy központi rendszert kíván bevezetni, a cél a tömegesítés, az azonos irányvonal mentén való haladás, felmérők kijelölése, illetve segítség az elméleti és gyakorlati kérdésekben.

Magyar Zoltánnak, a MATSZ elnökének a vezetésével a hétvégén egy olyan összejövetelre kerül sor a tatai edzőtáborban, amelyen az érintett egyesületek képviselőit tájékoztatják a szövetség által elképzelt rendszerről. Az edzők és tanítványaik szombat délelőtt az ifjúsági válogatott versenyét nézhetik meg, délután pedig élménybeszámolót tart az olimpiai, világ-, és Európa-bajnok Berki Krisztián, illetve a vb-negyedik Hidvégi Vid. Magyar Zoltán ezt követően előadást tart a MATSZ rövid és hosszú távú terveiről.