A második szakaszt teljesített az ultramaraton mezőnye

2012.10.20. 17:53 Módosítva: 2012.10.20. 17:54

Reggel 9 órakor startolt el a BBU mezőnye Pozsonyból és a Duna mentén eljutottak a határig. Rajka után a szigetközbe érve leszállt a köd és a mezőny kicsit szétszakadozott. Az élen Bogár János és Zabari János küzdelmét figyelhettük meg. Végül Zabari János ért be elsőként Győrbe és ezzel megerősítette vezető pozícióját. A váltó csapatok versenyében sem történt meglepetés, hiszen ma is a Sashegyi Gepárdok győzedelmeskedtek. A kerékpárosok mai is izgalmas helytörténeti túrán vettek részt és az utolsó szakaszon a Győrújfaluban tartott káposztafesztiválon töltődtek. A verseny holnap folytatódik, az uticél Tata.

A Bécs-Pozsony-Budapest Ultramarathon zárónapján október 23-án rendezendő Nemzetközi Félmaraton remek alkalmat nyújt mindenkinek, hogy csatlakozzon a mezőnyhöz.Budakesziről a Knáb János utcai Általános Iskolából  Budapestre  vezető  21,1 km nemcsak a BBU 5 napos versenyén rajthoz állókat várja, hanem azokat is, akik kizárólag a Félmaratonteljesítésére vállalkoznak. Nemzeti ünnepünk reggelén a Knáb János utcai Általános Iskolában 7:00 órától van lehetőség nevezésre és a  rajtszám felvételére, a rajt pedig kilenc órakor.

A BBU Nemzetközi Félmaratonon az abszolút 1-3. helyezetteket nemenként díjazzák, valamint a férfiaknál a 45-55 életév, illetve 55 év feletti, nők esetében 40-50 életév illetve 50 év feletti korcsportok győztesei részesülnek külön díjazásban.