Megkímélte Sandy az amerikai sportéletet

2012.10.30. 15:53

Az amerikai sportéletet nem zavarta meg a Sandy hurrikán, egyelőre a komoly sporteseményeket nem kellett elhalasztani. A vasárnapi New York Maratont megrendeznék, az NBA-szezon is elindul.

A vasárnapi NFL-forduló előtt felmerült, hogy több keleti parti mérkőzést elhalasztanak a hurrikán miatt, de végül Philadelphiában, New Yorkban és Clevelandben is játszottak a csapatok. Több meccsen nagy volt a szél és zuhogott az eső, de a rendezést ez nem veszélyeztette. A liga vezetősége a szélsőséges időjárás miatt két nappal meghosszabbította a játékos-kereskedés határidejét, így az csapatok még csütörtökig igazolhatnak.

Az NFL New York-i központját hétfőn zárta be. A New York Giants, a New York Jets, a Baltimore Ravens és a Washington Redskins NFL-klubok alkalmazottjainak nem kellett dolgozniuk hétfőn.

A Philedelphia Eagles a hurrikán miatt bezárta stadionját, melyben nem keletkeztek károk. A 2005-ös Katrina hurrikán a New Orleans-i NFL-csapat, a Saints stadionját komolyan megrongálta, az aréna nyújtott menedéket több ezer embernek.

A baseballszezon döntőjében, a World Seriesben a San Francisco Giants és a Detroit Tigers játszott. A Giants vasárnap este a negyedik mérkőzést is megnyerte Detroitban, így bajnok lett, ezért a döntőt nem zavarta meg az időjárás és a közlekedési káosz.

A szerda hajnalban kezdődő NBA-szezont szintén nem befolyásolja komolyabban az hurrikán. A New York Knicks hétfői edzését nem rendezték meg, a Washington Wizards pedig egy későbbi géppel repült el Clevelandbe, a Cavaliers elleni első mérkőzésére.

Nagy kérdés, hogy a vasárnapi New York Maraton sorsa mi lesz, miután Manhattant elöntötte a víz. A szervezők optimisták, ők úgy terveznek, hogy nem marad el a futóverseny, van még idejük a szükséges előkészületekre. Az egyik légitársasággal együttműködve igyekeznek az összes résztvevő utazását segíteni.