Cseh László remekelt az egyetemi úszóbajnokságon

2012.11.17. 16:03

Rajthoz álltak a magyar úszósport legjobbjai az egyetemi és főiskolás úszó országos bajnokságon szombaton. Az olimpiai bajnok Risztov Éva, a londoni bronzérmes Cseh László, a paralimpiai bajnok Sors Tamás, és - többek között - Verrasztó Evelyn, Bernek Péter, Biczó Bence, Pulai Bence és Takács Krisztián is ott volt a Komjádi uszoda medencéjében, saját egyetemeiket képviselték.

 

A bajnokságon elsősorban az összetett elsőség a fontos, így  a világklasszisok a lehető legtöbb számban rajthoz álltak, hogy minél több értékes helyezést szerezzenek. Risztov Éva százméteres mellúszásban HARCOLT Verrasztó Evelynnel, ugyanakkor a férfiak százméteres pillangóúszásának prémiumfutama felért egy országos bajnokság fináléjával, hiszen Sors, Biczó, Cseh és Pulai csatázott az érmekért. Itt Pulai Bence volt a legjobb, száz méter háton viszont Cseh László nyert hatalmas küzdelemben Bernek Péterrel szemben.

Cseh összesen kilenc számban indult, így oroszlánrészt vállalt abból, hogy végül rendkívül szoros versenyben a Budapesti Műszaki Egyetem csapata megnyerte az összetettet, megelőzve a többek között Risztov Évát és Biczó Bencét soraiban tudó Debreceni Tudományegyetemet. A harmadik helyen a Pécsi Tudományegyetem zárt, soraiban az élete utolsó úszóversenyén rajthoz álló és e jeles alkalomból a százméteres mellúszást megnyerő sokszoros válogatottal, Bodor Richárddal.

"London óta ez volt az első versenyem, és nagyon élveztem. Nem csupán az úszást: bár még magamat is megleptem egy-egy eredményemmel, sokkal jobban ment, mint gondoltam volna. Viszont maga a bajnokság tényleg nagyszerű élmény, nincs az a feszültség, mindenki szorít a másiknak, hogy jól ússzon, csupa pozitív benyomás éri az embert, az egésznek rendkívül jó kisugárzása van" - mondta a verseny után az olimpián 10 kilométeren aranyérmes Risztov Éva.

Cseh László saját bevallása szerint kicsit jobban leterhelte magát, mint egy normális szombat délelőtti edzésen, "de a legfontosabb, hogy jól ment az úszás, és ez jó jel a jövő heti rövidpályás Európa-bajnokság előtt."