Overdose-ban még három futás van

2012.12.10. 13:17

Overdose nem eladó, fedezőménként is megmarad magyar tulajdonban, csak szerződést kötnek majd valamelyik nagy európai tenyésztő ménessel. A társtulajdonos Mikóczy Zoltán a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában jelezte: még három futás maradt a lóban, sorsa márciusban dől el, ha versenyezhet, Dettorit ültetnék a nyergébe, ha fedezőmén lesz, versenydíjai többszörösét is megkeresheti.

„Egy éve is azt mondtam, továbbra is tartom: Overdose pályafutásában még három futás, három verseny benne van. Feltéve, ha sikerül olyan egészségi állapotba hozni a lábát, a pataszerkezetét, hogy bírja a versenyterhelést is. Játék folyik az idővel: a ló folyamatosan mozog, jól érzi magát, de megújuló patája gyógyulását türelemmel ki kell várni."

„Amint versenyterhelésre alkalmas lesz, az a pillanat dönti majd el, próbálkozhatunk-e tovább a futtatásával vagy végképp fedezőménnek kell adni. Ennek márciusban ki kell derülnie, Dózi sorsáról egyértelmű döntés tehát márciusban lesz. Ha versenyezhet, akkor eltiltása után Frankie Dettorit szeretném a nyergében látni” - mondta Mikóczy Zoltán, a ló társtulajdonosa.

„Overdose mögött komoly tulajdonosi ötösfogat áll, tehát versenykarrierje befejezésekor sem akarjuk árulni, eladni a lovat. Fedezőménnek odaadni elsősorban marketingkérdés, ha jó a neve és a híre, akkor egy ménesben versenydíjainak többszörösét is képes megkeresni. Magyar tulajdonban marad, a konzorcium köt majd megállapodást komoly külföldi - német, francia vagy angol - ménessel, azzal a kikötéssel, hogy mi is vihetünk oda magyar kancákat."

„A tenyésztés igazi próbatétele három évnél derül ki, akkor dől el a mén fedezőértéke. Egyébként azért sem adtuk most oda a német érdeklődőnek fedeztetésre, mert azt a folyamatot alaposan meg kell tervezni, nem lehet hirtelen beleugrani. Komoly ménesnél már nyáron elkezdődik a fedezési időszak tervezése” - jelentette ki Mikóczy.