A szerbeket most lenne igazán jó elkerülni

2012.05.03. 15:04 Módosítva: 2012.05.03. 15:04

A csapatsportágak közül elsőként a vízilabdában osztják be az olimpiai csoportokat. Magyar idő szerint negyed hétkor húznak Londonban, és természetesen a férfiakat, Kemény Dénes csapatát követi fokozott figyelem szombaton.

A legutóbbi három olimpián győztes Magyarország a második kalapba került, a világbajnoki bronzérmes horvátokkal együtt, velük tehát csak a keresztbejátszásnál kerülhetünk össze.

Az első kalapot a világbajnoki döntőt játszó két nemzet kapta: Olaszország és Szerbia. Nem mindegy, melyik válogatottal leszünk egy csoportban, mert az olaszokat az Eb-n kétszer is legyőztük, míg a szerbekkel nem lenne kedvező már az elején összecsapni.

Az ötödik és hatodik kalapból szintén nagyon nem mindegy, melyik országgal kerülünk össze, mert a spanyolok összehasonlíthatatlanul gyengébbek Montenegrónál, ugyanez érvényes a britekre is a görögökkel szemben. A legrosszabb verzió az, ha a szerbeket és Montenegrót is megkapjuk.

A férfiaknál ngyeddöntő lesz, vagyis a csoport győztese a másik csoport negyedikjével találkozik az elődöntőért.

A nők a negyedik kalapba kerültek, vagyis az biztos, hogy a rendező britekkel nem kerülhetnek szembe.

Merész András csapatának valójában mindegy, milyen négyesbe kerül, mert egyik ország sem esik ki, és a keresztbejátszásnál lesz csak érdekes, kit nem kaphat. (Az első a negyedikkel, a második értelemszerűen a harmadik kerül össze.) A címvédő hollandok, valamint a világbajnok görögök ki sem jutottak, ezért már az nagy bravúr, hogy a magyarokkal számolni kell.

A briteket Fekete Szilveszter készíti fel, így talán ő örül leginkább, hogy a csoportban nem kell a magyarokkal játszania válogatottjának.

A kiemelés a sorsolásra:

FÉRFIAK:

Első kalap: Szerbia, Olaszország
Második: Magyarország, Horvátország
Harmadik: Egyesült Államok, Ausztrália
Negyedik: Románia, Kazahsztán
Ötödik: Spanyolország, Montenegró
Hatodik: Nagy-Britannia, Görögország

NŐK:
Első: Egyesült Államok, Ausztrália
Második: Spanyolország, Olaszország
Harmadik: Oroszország, Kína
Negyedik: Magyarország, Nagy-Britannia