A Vodafone Kupával fejezi be a felkészülést a férfi pólóválogatott

2012.07.04. 16:47

Négy, a londoni olimpia férfi vízilabdatornáján is érdekelt válogatott alkotja a mezőnyt az idei Vodafone Kupán, melyet július 15. és 17. között bonyolítanak le a Margitszigeten.

A Hajós uszoda hagyományos nyári nemzetközi eseményén ezúttal a világbajnok olasz, továbbá a spanyol és az ausztrál válogatott lesz az olimpiai bajnoki címvédő magyarok ellenfele. Mind a négy csapatnak ez lesz utolsó tornája az olimpia előtt.

Az eseményt felvezető szerdai sajtótájékoztatón Kemény Dénes szövetségi kapitány, aki előző nap hirdette ki a Londonba utazó 13 fős csapatot, elmondta, most is sikerült az, hogy az aktuális világversenyt megelőző utolsó torna Budapesten legyen.

„Relatíve jó állapotban van az együttes, és bár a Vodafone Kupa felkészülési torna, ahogy a korábbi két alkalommal, úgy ezúttal is győzni akarunk, mert ezzel tartozunk a közönségnek, a szervezőknek és saját magunknak is” - mondta a szakvezető.

A torna programjába idén először strandpólós és női vízilabdameccsek is bekerültek. A nyitónapon játsszák a 13. strandvízilabda-bajnokság döntőjét, illetve a férfiakhoz hasonlóan a londoni olimpiára készülő magyar női válogatott is vízbe száll, kétszer is: 15-én az olimpiai játékok házigazdája, Nagy-Britanniával játszik, két nappal később pedig a londoni csoporttárs spanyolokkal küzd meg Merész András alakulata.

A Vodafone Kupa műsora:
július 15., vasárnap:
11:30 ó: strandvízilabda-bajnoki döntő
14 ó: Magyarország - Nagy-Britannia női mérkőzés
15:45 ó: Olaszország-Ausztrália
17:30 ó: Magyarország-Spanyolország
július 16., hétfő:
16:15 ó: Spanyolország-Ausztrália
18 ó: Magyarország-Olaszország
július 17., kedd:
14:30 ó: Magyarország-Spanyolország női mérkőzés
16:15 ó: Olaszország-Spanyolország
18 ó: Magyarország-Ausztrália