Bepánikoltam a rajt előtt, de így is ment

2012.08.09. 11:49

Kozák Danuta 300 méter után hagyta maga mögött a mezőnyt a londoni olimpia női ötszáz méterén, a célig pedig még gyorsítani is tudott, és simán nyerte a versenyt, megszorítani sem tudták.

„Nem nézelődtem, tudtam, hogy a rajt után, ha páran el is mennek, a végén megfoghatom őket, mert az utolsó métereket jobban bírom. A rajtom nem volt tökéletes, de nem foglalkoztam vele, mert úgy gondoltam, volt már rosszabb is, megyek tovább. Azt hallottam, hogy nagy a morajlás, de azt egészen a célig nem tudtam, hogy ez nekem szól” - elevenítette fel versenyét a boldog győztes, aki szerdán a négyes tagjaként szerzett aranyérmet.

2012-08-09T095000Z 1397864217 TB3E8890RBAZU RTRMADP 3 OLY-CANO-C
Fotó: Darren Whiteside / Reuters

Bevallotta, egy kicsit bepánikolt, amikor a rajtvonalhoz evezett, de pozitív dolgokra gondolt, apróságok mellett többek közt arra is, hogy a négyessel már nyert, ezért nagy baja nem lehet, mert olimpiai bajnok.

„Meg az is előjött bennem, hogy a hazai válogató erősebb volt, mint ez a verseny, és ha azt megnyertem, olyan riválisokkal szemben, akik már nyertek Eb-t és vb-t jó sokszor, akkor ezt is meg tudom csinálni. A bennem lévő stressz így az egészséges mértékre szorult vissza. És a verseny igazolta: ez tényleg egy gyengébb verseny volt, mint a hazai válogató. Komolyan mondom. Nagyobb fölénnyel is nyertem, mint otthon Fazekas Kriszta előtt. Még csak ki sem adtam magamból mindent. A hatos pálya nekem eddig szerencsét hozott, a tavalyi válogatót is arról nyertem” - mondta, majd elment az eredményhirdetésre.