Már a döntő előtt el sírt volna Bognár

2012.08.02. 18:36
A magyar koronglövő 182 koronggal a hatodik helyet szerezte meg a férfi dupla trap döntőjében.
D  YT20120802012
Fotó: Illyés Tibor

Bognár Richárd sportlövő a férfi dupla trapban 182 korongos teljesítménnyel végzett a pontszerző hatodik helyen. A számot az alap után is vezető, hazai Peter Wilson nyerte meg 188 korongos teljesítménnyel.

45 esztendős mosonmagyaróvári koronglövő, aki a magyar küldöttség legidősebb tagja, az alapversenyben 137 találatot ért el,  ezzel a hatodik helyen került be a döntőbe.

Bognár rögtön egy tévesztéssel kezdte az ötvenkorongos döntőt, a folytatásban aztán javított, de az első ötös sorozat után ezzel együtt maradt a hatodik helyen. A hetedik kísérletnél egy újabb Bognár-hiba következett, és mivel az ellenfelek  biztos kézzel gyűjtögették a pontokat, a dobogó egyre távolabbinak tűnt.

A gyengélkedő orosznak köszönhetően a döntő felénél Bognár feljött az ötödik helyre. A hajrához érkezve egy korongra került az éremtől a rendkívül szorossá váló küzdelemben. Tíz lövéssel a vége előtt Wilson fölényesen vezetett, a többi öt lövő pedig egy korongon belül volt. Bognár azonban ekkor újra hibázott, ráadásul kétszer is, és ezzel elúszott a dobogó.

„Ha előzetesen valaki azt mondja, hogy döntőbe jutok, aláírtam volna, hiszen ez volt a célom. Az alapverseny után nem is tudtam, hol állok, a pszichológusunk mondta, hogy bent vagyok a döntőben, erre én mondtam, hogy az kizárt dolog! Őszintén szólva akkor örömömben inkább elvonultam volna sírni, minthogy menjek a döntőre, hiszen számomra ez óriási dolog" - mondta Bognár döntő után.

D  YT20120802015

Azzal kapcsolatban, hogy csupán hat éve kezdett komolyabban foglalkozni a dupla trappal, és most olimpiai döntőben szerepelhetett, a magyar lövő azt mondta: az ő példája is mutatja, hogy lehet Magyarországon sportot csinálni és eredményeket elérni, ha az ember igazán akarja.

„Persze másrészről kell hozzá egy csomó pénz és idő is, én például 95 százalékban magam finanszírozom a felkészülésemet" - tette hozzá.