Gyorsabb vagyok mind a 107 milliárdnál

2012.07.24. 15:51
107 milliárd ember élt már a Földön, de a jamaicai volt a leggyorsabb közülük. A futó az olimpián a 9.4 közelébe érne.

Usain Bolt, a világ leggyorsabb embere ismét a százon átléphetetlen 9.4-es időről beszélt a The Sunnak, de azt is igyekezett hangsúlyozni, az olimpia a legjobb alkalom arra, hogy ennek a határnak a közelébe kerüljön. Annak is örül, hogy nála gyorsabb ember még nem élt.

„9.4 a határ. Lehetetlen, hogy 9.2-t fusson valaki. Az emberi test egyszerűen nem képes ennél jobbra, bármennyire keményen is edz valaki vagy jó a technikája. Nem lehet tudni biztosan, hogy az ember hol és mikor közelítheti meg a 9.4-et, de az olimpiához hasonló nagy versenyeket igazán komolyan veszem" - nyilatkozta Bolt.

000 DV1218352
Fotó: Andrew Cowie

A futó azt is elárulta, hogy a rajongók számára ugyan a száz méteres futás a legnagyobb szám, de neki a kétszáz sokkal fontosabb, úgy véli, az több technikát igényel. A célja az, hogy elsőként 19 másodperc alatti időt fusson, ehhez két tizeddel kellene megjavítania jelenlegi 19.19-es világrekordját.

Bolt egyébként nem tud ráunni arra, hogy a világ leggyorsabb emberének nevezik. „Csapatsportokban szubjektív, ki a legjobb, de ha a sprintről beszélünk, akkor az idő önmagáért beszél. Amikor az emberek azt kérdezik, ki a leggyorsabb ember a világon, akkor csak egyetlen válasz van: Usain Bolt. Miért? Mert a stopperóra ezt mutatja. Azt mondják, a Föld lakossága 7 milliárd és nagyjából 107 milliárd ember élt már rajta. Hatalmas érzés tudni, hogy te vagy a leggyorsabb közülük".