Bombanő, de gerelyhajítani nem tud

2012.08.07. 18:35
A gyönyörű modell 41 indulóból a 34. helyen végzett. Djokovics exbarátnője Rióban újra bizonyíthat, addig is modellkarrierjével tör nagyobb babérokra.

A 30 éves Leryn Franco gerelyhajító már Athénban is ott volt. A 2004-es olimpián 50.37 métert dobva mindössze a 42. helyen végzett. A gerelyhajításban nem nagyon tud fejlődni, a döntőkbe nem sikerül bekerülnie. Sőt, 2008-ban Pekingben 45.34 métert hajítva rosszabbul dobott, mint Athénban, így az 51. helyen zárt. Az élmezőnybe sosem került be, de mégis ikonikus alakjává vált a női gerelyhajításnak.

149928236
Fotó: Michael Steele

Franco is ráébredt, hogy másban is meg kellene találnia a tehetségét. Modellkedni kezdett, és második lett a Miss Paraguay szépségversenyen. 2006-ban a Miss Bikini Universe-en is elindult, ahol megmutatta szexis idomait.

Nemcsak a divattervezők és fotósok szeme akadt meg a gyönyörű dél-amerikai szépségen, hanem Novak Djokovics teniszezőé is. Pekingben találkoztak először és egyből egymásra találtak. Londonba azonban Djokovics már Jelena Ristic oldalán érkezett.

Franco tisztában van saját gerelyhajításbeli képességeivel, reálisan értékelte esélyeit az olimpia előtt, írta a sports.yahoo.com

„Nem számítok éremre. A verseny nagyon erős és az ellenfelek erősebbek nálam. De komolyan veszem, a lehető legjobbat akarom kihozni magamból. Nekem a legnagyobb elismerés az, hogy itt vagyok.”

Londonban a B-csoportban kezdte meg a selejtezőket. A 18. helyre került az 51.45 méteres gerelyhajításával, így a döntőbe már nem jutott be. Nagy csalódást okozott a paraguayi rajongóknak. 

Nem várható több a modelltől. Csoportjában a továbbjutók mind 60 méter feletti dobással kerültek be. Franco még sosem dobott 60 méter felett, bár 2012-ben közel volt hozzá, hiszen 57.77 métert sikerült hajítania egy ibér-amerikai bajnokságon. Az olimpia előtt, ez némi bizakodásra adhatott okot neki, mert egyéni csúcsát döntötte meg, de az erős mezőnyben ez nagyon kevésnek bizonyult. A paraguayi női gerelyhajítók között viszont rekordtartó ezzel az eredményével.

A 41 induló közül Franco végül a 34. helyen végzett, a döntőben nem láthatjuk, de még így is jobban szerepelt, mint a 36. helyen kieső Juhász Vanda.