Kassai-effektus és botrány a medencében

2012.07.31. 15:28
A spanyol-horvát vízilabdameccsen botrány tört ki, amikor az utolsó pillanatban szerzett spanyol gólt nem adta meg a bíró. Füttyszóval, bekiabálásokkal ért véget a mérkőzés.

A spanyol vízilabda-válogatott második mérkőzésén a horvátok 8-7-re vezettek, de az utolsó pillanatban, 8 másodperccel a vége előtt a spanyolok gólt szereztek. A bírók azonban nem adták meg Ivan Perez egyenlítő találatát. Ekkor fogyott el a türelme a spanyol edzőnek, aki őrjöngve futott a játékvezetőhöz, úgy fogták vissza.

Rafa Aguilar megragadta Boris Margeta szlovén bíró vállát, és követelte, hogy nézzen az óriás kivetítőre, és elemezze a visszajátszás felvételeit. Látszott, hogy a labda bent volt, a vonalbíró is megadta, a játékvezető viszont a reklamáció ellenére sem.    

A spanyol közönség ennek ellenére győztesként ünnepelte a csapatot, attól függetlenül, mi zajlott a medencében. A horvát játékosok elhagyták a medencét, és már nyilatkoztak a meccs után, amikor a spanyolok még a gólért reklamáltak.

Ivan Perez felháborodott, hogy a bíró semmi érdemleges indokot nem mondott, csak mozdulatlanul állt. A spanyolok kérelmet fognak benyújtani. Az uszodában a kedélyek csak akkor csillapodtak le, amikor a spanyol játékosok elhagyták a medencét. A többnyire angol nézők is egyértelműen a spanyolok mellé álltak, és jogosnak tartották a reklamációt.

A spanyol pólósok első találkozójukon a kazah csapattal csaptak össze, magabiztosan 14-6-ra nyertek. Csütörtökön az ausztrálok ellen szállnak vízbe. Az A-csoportban jelenleg a második helyen áll Aguilar válogatottja.