Elég, ha nyernek, most nem kell világcsúcs

2012.05.18. 17:26

A hétfőn kezdődő úszó Európa-bajnokság előtt Kósa Lajos polgármester bejelentette, Debrecen készen áll a verseny megrendezésére, 44 ország és 570 versenyző fogadására. Azerbajdzsán részvétele még kérdéses, de már így is megvan a rekordnevezés.

„Minden csak félsiker, ha nincs magyar siker. A szervezők markáns ügyetlenségét is felülmúlja, ha sok magyar arany lesz. De abban is biztos vagyok, hogy a szervezők nagyon komoly és jó munkát végeztek” – tette hozzá.

Gyárfás Tamás, a hazai szövetség elnöke kifejtette, megelégszik azzal, ha csak nyernek a versenyzők, és a világcsúcsok majd Londonban jönnek. Emlékeztetett viszont arra, hogy a 2010-es budapesti Eb-n hét arany volt, igaz, akkor az év főeseménye volt.

Kiss László szövetségi kapitány tíz éremmel lenne elégedett, ebben nyilván lesz arany is, de egyelőre korai erről beszélni.

„Elszánt vagyok, és nagy motivációval készülök, szeretnék hazai közönség előtt nagyot alkotni. Vannak a fejemben idők, ezeket most nem szeretném elárulni” – jelentette ki Cseh László, aki a két vegyesszám mellett 200 pillangón is ott lesz.

A három éve veretlen Gyurta Dániel arról is beszélt, hogy a rövidebb mellúszószámot kihagyja, kétszázon viszont ott lesz. „Harmadszor versenyzek hazai közönség előtt, az első nem sikerült jól, a 2007-es rövid pályás debreceni Eb viszont nagyon kellemes emlék, mert a rossz szériámat akkor törtem meg. Akkor jöttem ki a hullámvölgyből. A hazai pálya talán gyorsabb lesz, és a közönség segítségével nyerhetek, és megőrizhetem a veretlenségemet” – mondta Gyurta Dániel.

Edzője, Széles Sándor elárulta, hogy négyen is 2:10-es idővel neveztek, ezért nem lesz könnyű a győzelem, de mindent megtesznek, még ha külön nem is készülnek erre az Eb-re, mert az olimpiai eredményesség a legfontosabb.