Fényágyból mennek Kásásék az olimpiára

2012.07.24. 09:19

A férfi vízilabda-válogatott vasárnap már a legnagyobb riválisnak tartott Szerbiával találkozik a londoni olimpián. A csapat pénteken utazik, ott lesz a megnyitón, ahol Biros Péter viszi a magyar zászlót.

Az utolsó nyilvános edzésen a csapattagok bemutatták azt a fényágyat, amit Londonba is magukkal visznek, mert sokan úgy vélik, ez lesz a talizmánjuk, a negyedik aranyhoz a regenerációt felgyorsító, az ízületekre is jó hatással lévő ágy is hozzásegíti a csapatot.

Az ágyat már az idei eindhoveni Európa-bajnokságon is használták – az olimpiai ciklus egyetlen érmét ekkor szereztük -, Nagy Viktor kapus egyenesen csodaszerűnek nevezte gyógyulását.

„Ilyen nincs a szerbeknek, előttük vagyunk. Nem fogják megtudni, mi ez, mert a kulcsot nem fogjuk odaadni nekik” – ezek már Kemény Dénes kapitány szavai, aki igazi profiként lerakta napszemüvegét nyilatkozata előtt. "Olaszországban tanultam, a milanos Ruud Gullittól is láttam, hogy illetlenség kamerába napszemüvegben nézni” – indokolt.

„Az én regenerációmat egy kiadós londoni vadkacsás vadászat segíthetné, de erre nem lesz időm” – folytatta.

Keményről és csapatáról féloldalas cikk jelent meg a napokban a New York Timesban, ebben mondta: „elég bátornak kell lenned ahhoz, hogy komoly pénzben fogadj Magyarország aranyérme ellen.”

Szembesítettük az oddsokkal, a magyarok a szerbek mögött a második helyen állnak. „Majdnem jól értenek hozzá a bukik” – jelentette ki.

A harmincadik világversenyére készülő Kemény úgy kommentálta, hogy az Index olvasói a legnagyobb győzelmének a 2004-es olimpiai döntőt tekintik, hogy „három negyed gyenge játéka után meseszerű befejezés volt, akkor fordítottunk a szerbek ellen, így tudtunk felállni.”