Doppingért 7 hónapra eltiltották Juhászt

2012.07.05. 15:15
Juhász Adrián evezős olimpikont 7 hónapra eltiltották. Helyette Széll Domonkos utazik Londonba.

A Nemzetközi Doppingellenes Szervezet (WADA) tiltólistáján szereplő anyagot találtak Juhász Adrián evezős olimpikon szervezetében egy május eleji doppingellenőrzésen. Az eljáró bizottság szerint „Juhász Adrián elkövette a doppingvétséget", ezért hét hónapra eltiltotta a versenyzéstől és minden sporttevékenység gyakorlásától. A határozat nem jogerős, de előzetesen – a fellebbezésre tekintet nélkül – végrehajtható.

Juhász a szervezetében talált szert nem teljesítményfokozás miatt szedte. „A doppingolásra vonatkozó nemzetközi előírásoknak megfelelően azonban a sportoló szándékától és a teljesítmény fokozására vonatkozó eredmény hiányától függetlenül is el kellett őt tiltani a sporttevékenységtől".

Az eljárás során más sportolónak vagy sportszakembernek a felelőssége nem merült fel. A Magyar Olimpiai Bizottság megvonta a versenyző és edzője, Molnár Dezső ösztöndíját. Juhász Adrián 2011 szeptemberében, a bledi világbajnokságon szerzett olimpiai kvalifikációt klubtársával, Simon Bélával. Az eltiltás miatt helyette Széll Domonkos került az olimpiára utazó kormányos nélküli kettes csapatba. Rajtuk kívül még Varga Tamás (Bajai Spartacus Vízügy SC) és Hirling Zsolt (Vác Városi EC) utazik Londonba, ők könnyűsúlyú kétpárevezősben állnak majd rajthoz.