Kovács Katalin: Üdv a klubban, csajok!

2012.08.08. 13:12 Módosítva: 2012.08.08. 13:12
A magyar női kajaknégyes az olimpiai ciklus valamennyi világbajnokságát megnyerte, igaz, egyszer sem ugyanabban az összetételben. Húsz éve nem nyertünk ebben a számban, hiába érkeztünk favoritként az olimpiákra, a németek rendre megelőztek. Londonban nem.

A magyar négyes előfutam-győzelemmel került a nyolcas döntőbe, ahol remekül rajtolt, az Eb-második fehéroroszokkal, valamint a németekkel együtt érkezett a táv feléhez. Az utolsó 200 méterhez érkezve aztán már tisztán a magyarok vezettek, méterről méterre növelték előnyüket. A hajrá már nem tartogatott izgalmakat, egyértelműen a magyarok hajója ért elsőként a célba.   

„Először hadd mutassam meg az aranyamat. Ez a harmadik, de nem mondhatom azt, hogy ennek örülök a legjobban. Az viszont biztos, hogy benne voltam eddig három ezüstérmes négyesben, vagyis nem sikerült jól az indulás, az első szám, most ellenben igen. A rajtnál szinte tökéletesen eljöttünk, ezt egy jó, győzelmi jelnek értékeltem. Az utolsó kétszáz méteren pedig azt éreztem, ezt már nem veheti el tőlünk senki” - mondta Kovács Katalin már a célba érkezés után.

14
Fotó: Huszti István / Index

„Az élet apró örömeinek is szenvedélyesen tudok örülni, nemhogy még egy olimpiai aranynak” - nyomatékosította.

Kovács harmadik aranyérmét szerezte, a többiek először állhatnak majd az olimpiai dobogó tetejére. És hogy mi volt az első mondata? „Igazából nem is tudom, talán valami olyasmi, hogy üdv a klubban, csajok!”

Kifejtette, jót tett nekik, hogy az Európa-bajnokságon nagyon megverték őket a németek, mert abból erőt merítettek. „Tudtuk, hogy többre vagyunk képesek, és ez szerencsére ki is jött belőlünk. Minden klappolt ma, enélkül nincs győzelem” - összegzett.

A négyes összeállítása: Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina.