Kicikizték a kövér olimpiai bajnokot

2012.07.27. 12:38
Leisel Jonest kritizálja az ausztrál sajtó. Az ausztrál sportminiszter is kiállt mellette és több tiszteletet kért a háromszoros aranyérmesnek.

Kate Lundy, az ausztrál sportminiszter bocsánatkérést vár, miután a média Leisel Jonest a  megjelenése miatt kritizálta, írta a Telegraph. Az úszónőt a Sydney Morning Heraldban és több újságban sem kímélték alakja miatt. Azzal vádolták, nem veszi túl komolyan a negyedik olimpiáját. A képeken látszik, hogy felszedett pár kilót, így a 26 éves ausztrál úszónőről igen előnytelen képek jelentek meg.

Leisel Jones Londonban július 22-én
Leisel Jones Londonban július 22-én
Fotó: Christian Petersen

Nick Green, az ausztrál olimpiai csapat vezetője is kiállt az úszónő mellett. „Háromszoros olimpiai aranyérmes, összesen nyolc olimpiai érmet nyert ennek az országnak. Úgy gondolom, sokkal több tiszteletet érdemel, mint amennyit kapott. Annak viszont örülök, hogy egyhangúlag csak támogatást kapott a versenytársaitól és a öbbi sportolótól”- mondta Green.

Green elmondta, hogy különböző alakú és méretű sportolók lehetnek, de a legfontosabb csakis a teljesítmény. Kieren Perkins, kétszeres olimpiai aranyérmes úszó Jones védelmében elmondta, az úszok mindig is sajátos alakkal rendelkeztek, mert ez szükséges a rendkívüli teljesítményhez.

„Amikor a fiatalabb, karcsúbb lányok mellett áll, valószínűleg nem úgy néz ki, mintha formában lenne. De ő különben sem volt soha ilyen alkatú”- mondta Hayley Lewis, Jones egykori csapattársa.

Jones Athénban a 4x100-as vegyesúszásban aranyat szerzett, Pekingben két aranyat is nyert, egyet a 100 méteres mellúszásban, és egyet szintén 4x100-as vegyesúszásban. Szóba került az is, hogy a londoni megnyitón Jones fogja vinni az ausztrál zászlót.