Mindenki bántja az olimpia 30 éves szüzét

2012.08.09. 12:31
Lolo Jonest a csapattársak és a média is kikezdte. Élő műsorban sírta el bánatát.

Az amerikai Lolo Jones a negyedik helyen végzett a száz méteres női gátfutás döntőjében, egy tizeddel lemaradva a dobogóról. Az ezüst- és bronzérmet két csapattársa, Dawn Harper és Kellie Wells szerezte meg, akik a jelek szerint egyáltalán nem ápolnak baráti viszonyt az olimpia alatt a nyilvánosságot kereső Jonesszal.

A döntő után az amerikai NBC csatorna a csapaton belüli esetleges feszültségekről kérdezte a két érmest, külön kitérve a Lolo Jonesszal ápolt kapcsolatukra. „A dobogóra három olyan lány állhatott fel, akik igazán megérdemelték az érmüket, mert keményen dolgoztak és tették a dolgukat. Azt hiszem, ezzel mindent el is mondtam a témával kapcsolatban" -vágta rá Wells.

A 100 méteres gátfutás döntője előtt a New York Times is megtalálta Jonest, a lap szerint sportolónő sokkal inkább imidzsének és egzotikus megjelenésének köszönheti népszerűségét, és nem eredményeinek. Az NBC a döntő utáni beszélgetés alkalmával erről kérdezte Jonest.

„Elképesztő volt, hogy a döntő előtt két nappal az amerikai média ahelyett, hogy támogatott volna, inkább darabokra tépett. Hat napot edzek egy héten nagyon keményen már négy éve és az, hogy folyamatosan engem támadtak, összetörte a szívemet. Én tartom az amerikai rekordot, tiszta szívvel futottam a hazámért" - mondta könnyek között a csatorna riporterének a 30 éves sportoló, majd reményét fejezte ki, akad olyan fiatal, akit a sportolásra ösztönzött a teljesítménye.

A harmincadik születésnapját az olimpián ünneplő amerikai sportolónő, aki korábban kijelentette, vallási okokból szűz marad, amíg valaki el nem veszi, a játékok ideje alatt megszállottan twittelt mindent, ami vele történik. Előbb a lábaival büszkélkedett, aztán az aurorai vérengzés után tett szerencsétlen megjegyzést, de a bringásokkal is flörtölt. A közösségi oldal felhasználói is megtalálták, szerintük azért lett csak a negyedik a százméteres női gátfutás döntőjében, mert még életében nem szexelt.