Mocsai: Sajnálom a ziccerek elhibázóit

2012.08.10. 21:27
A magyar férfi kézilabda-válogatott közel volt, hogy története legnagyobb sikerét érje el, és olimpiai döntőt játszhasson.

„A svéd válogatott stílusa feküdt nekünk, még akkor is, ha a Kiel átlövője Kim Andersson vagy a másik Andersson, a kapus, Mattias a Bundesliga legjobb kapusa volt az előző szezonban. Putics Barna megtalálta a gyenge pontjait, a jobb oldalról viszont nem volt átlövésgólunk. Valószínűleg azon az oldalon hiányzott leginkább a frissesség. Ez volt a vereségünk egyik fő oka, illetve az: amikor az egyenlítésért támadtunk mindkét szélső ziccert hibázott az utolsó három percben” - kezdte Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

„Olimpiai döntőt, ilyen nagy meccset így nem lehet nyerni. A kezünkben volt a lehetőség, az egyenlítéssel akár el is bizonytalaníthattuk volna a riválist. Nem sikerült. Nem hibáztatom a játékosokat, nekik sem lehet most könnyű. Ők felvállalták a lehetőséget, nem is hiányzott sok, csak egy kevés” - értékelt Mocsai Lajos az egygólos elődöntőbeli vereség után.

Megemlítette, hogy a német bírópárosnak volt egy látványítélete, amikor Mocsai Tamás már továbbtette a labdát oldala, mégis belemenést fújtak ellene. Két és fél perc volt hátra, nem igazán gyakori, hogy ilyen kiélezett szituációban ilyen fajsúlyú döntést hoznak.

Arról sem feledkezett meg ugyanakkor, hogy az első félidei emberelőnyünknél, nemhogy csökkentettük a különbséget, az ellenfél dobott gólokat.

„Kevés volt az idő, hogy ezekre tisztességesen felkészüljünk, az olimpia előtti szűk egy hónapban ennyire volt időnk. A svédek ekkor szervezettebbek voltak, felfűzték a kissé tompább védelmünket, kicsit szerencsések is voltak, de innen talpra álltunk, visszajöttünk, de az előbb említett hibák összességében nem tették lehetővé, hogy döntőt játsszunk, pedig a reális esély a fordításra megvolt. Ambivalens érzéseim vannak, mert eljutottunk a döntő kapujáig, ott viszont megtorpantunk” - fogalmazott Mocsai.

„Ez a csapat úgy küzdött, ahogy elvárható egy nemzeti csapattól, azt hiszem, ma is rászolgáltunk a közönség szeretetére, bizalmára. Valahol büszkék vagyunk, de büszkébbek is lehetnénk” - összegzett.

Császár Gábor sérüléséről nem tudott közelebbit mondani, előfordulhat, hogy ficam, de a szalagsérülés sem kizárt. Egyelőre képtelenség megmondani, hogy ott lehet-e a bronzmeccsen.

A harmadik helyért megpróbálják feldolgozni a péntek délutáni történteket, nem lesz könnyű, de ugyanígy az elődöntő másik vesztesének sem. „Mozgósítani fogjuk a tartalékainkat” - zárta mondandóját a szakember.