Nem bírtam elviselni a kislányom távollétét

2012.08.11. 12:02 Módosítva: 2012.08.11. 12:21

Janics Natasa győzelmét az olimpiai programba frissen bekerült kétszáz méteren szinte biztosra vették a fogadóirodák, különösen az előfutam után, mert a sikere mindössze másfélszeres pénzt ért a sikere.

Az új-zélandi Carrington volt a legnagyobb ellenfele, aki jobban kapta el a rajtot, és előnyét meg is tartotta, Janics harmadik lett, az ukrán Oszipenko a második.

„Nem éreztem magamban az erőt a rajt előtt, nem éreztem, hogy ekkora szél van. Alig tudtam befordulni, annyira fújt. Későn is reagáltam, hová kellett tenni a lapátot. De természetesen nemcsak ezen múlt, túl sokat versenyeztem a visszatérésem óta, öt versenyem volt, kifogytam. Nem volt meg bennem az a láz, a tűz, ami kellett volna. Nyugtathatnám magam, hogy a másik anyuka, a német Wagner csak egy ezüstöt szerzett, nekem meg az ezüst mellett van egy bronzom is, de ennél többet akartam. Vissza akartam a szurkolóknak adni azt a szeretetet, amit kaptam tőlük, fantasztikus volt a biztatásuk. És azoknak is vissza akartam adni egy győzelemmel valamit, akik folyamatosan mellettem álltak, és segítették, hogy egyáltalán most egy harmadik helyről beszélhetek” - nyilatkozott többször elcsukló hangon, a könnyeivel küszködő Janics.

Hozzátette, nincs teljesen letörve, de nem is boldog.

„Egyre kevésbé bírtam elviselni, hogy nincs mellettem a kislányom. Igen, ezt nem bírtam elviselni. A két érmet nem kell megmagyarázni, de többet vártam magamtól, csak nem tudtam kihozni. A párost is sajnálom, ezt a kétszázat is. Sokszor gondolok arra is, hogy leteszem a lapátot, de nem tudok még a jövőről nyilatkozni. Most végig kell gondolnom, mit kell másként csinálnom. Kicsit elment a kedvem a kajakozástól . Csak az biztos: a kislányomat mostantól nem szeretném kiengedni a kezemből” - összegzett.

Kislánya, Milana, szeptemberben lesz egyéves, itt van vele Angliában, de hat kilométerre van tőle. Abban a szállodában nem lakhatott, ahol ő, ezért egy másik közelben lévőt választottak.

Könnyen kikövetkeztethető, hogy alig láthatta, mióta itt vannak, hiszen versenyeznie kellett, lelkileg pedig megviselte ez a helyzet.

A páros ezüstérme után dühös volt, most inkább a tehetetlenség látszott rajta.

Eredmények

női K-1, 200 m, olimpiai bajnok:
Lisa Carrington (Új-Zéland) 44.638
2. Inna Oszipenko-Radomska (Ukrajna) 45.053
3. DOUCHEV-JANICS NATASA 45.128