Fülöp, Evelin
EUR 394,74 Ft
USD 369,52 Ft
13 °C
27 °C

Olimpián tesztelik a Super Hi-Visiont

2012.07.31. 11:34

Az NHK japán közszolgálati csatorna a 2012-es ötkarikás játékokon teszteli a Super Hi-Visiont, amely a jelenleg ismert HD tévénél 16-szor nagyobb felbontást tesz lehetővé. Az NHK a brit BBC-vel és a közvetítéseket kézben tartó Olympic Broadcast Service-szel együttműködve próbálja ki az új technológiát.

A Super Hi-Vison-közvetítés londoni mozikban és két másik brit város filmszínházaiban alkalmazták, de a játékok ideje alatt Washingtonban, valamint Tokióban és Fukusimában is ízelítőt kaphatnak a nézők a technológiából. Az Olimpiai Parkba látogatók a Panasonic japán vállalat egy mamutképernyőjén követhetik az eseményeket.

Az olimpiai közvetítések történetében épp London és Tokió jelentett mérföldkövet annak idején. A brit fővárosból sugároztak először televíziós adást a játékokról 1948-ban, míg az első színes közvetítéssel az 1964-es tokiói olimpia alatt találkozhattak a nézők.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás