Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
2 °C
7 °C

Csoda az 5. hely, Rióban éremért megyünk

2012.08.04. 22:42

A Cseh László, Gyurta Dániel, Pulai Bence, Kozma Dominik összeállítású négyes 3:33.02 perces országos csúccsal ötödik lett a 4x100 méteres vegyesváltóban, az olimpia úszóversenyeinek zárószámában.

A magyar csapat a pénteken felállított, 3:34.44 perces rekordját döntötte meg, a staféta első embereként úszó Cseh László pedig a 100 hát országos csúcsát adta át a múltnak 53.40 másodperccel. A korábbit is ő úszta pénteken, akkor 53.78-cal indította Gyurtát.

A magyar váltó tagjai: Cseh László, Gyurta Dániel, Pulai Bence, és a vízben Kozma Dominik
A magyar váltó tagjai: Cseh László, Gyurta Dániel, Pulai Bence, és a vízben Kozma Dominik
Fotó: Kovács Anikó

„Csoda ez az ötödik hely! Szerintem négy év múlva, Rióban éremért fogunk úszni" - vélekedett Pulai Bence.

„A hatodik hely volt a realitás, már csak ezért is nagy dolog, hogy még előrébb is tudtunk lépni - mondta Gyurta. - Ami azt illeti, nagyon elfáradtam, de megérte, igazán szépre sikerült az olimpiazárásunk. Laci országos csúcsa és váltónk újabb magyar rekordja magáért beszél. Kihoztuk magunkból mindazt, amit csak lehetett."

„Háromtól nyolcig játszottunk a számokkal délután, amikor a lehetséges helyezésünkről beszélgettünk. Persze a bronz irreális volt, de az utolsó hely se tetszett volna, ez az ötödik szerintem nagyon szép teljesítmény, nagyon jók voltunk - összegzett Kozma. - A magam részéről a második ötvenen kipróbáltam egy új technikát, de nem igazán jött be, nem lettem gyorsabb tőle, sőt tulajdonképpen meghaltam benne."

„Hallom, Bence riói éremreményről beszélt, én szívesen benne vagyok, már ha beférek majd abba a váltóba is - nyilatkozott Cseh. - Eddig öröm volt, ha egyáltalán bekerültünk egy világversenyes döntőbe, most meg az olimpián lettünk ötödikek, hihetetlenül nagy dolog ez, hatalmas eredmény. Szívünket-lelkünket beleadtuk, és még a dobogó se volt olyan nagyon messze tőlünk. Én meg újból megmutattam a csúcsommal is, hogy nem kell temetni, van még bennem jócskán tartalék, fejlődési lehetőség."

"Fantasztikusak voltak a fiúk, országos csúccsal lettek olimpiai ötödikek, le a kalappal előttük! - mondta elismerően Kiss László szövetségi kapitány. - Fiatalok, tehetségesek, és két olyan vezéregyéniséggel, mint amilyen az első emberként saját 100-as hátúszó csúcsát is megjavító Cseh Laci és az olimpiai bajnoki címet 200 mellen világrekordddal kiérdemlő Gyurta Dani négy év múlva, a Rio de Janeiró-i olimpián a legjobbak között lehetünk ebben a számban is, mert még fejlődni fognak. Az úszóválogatott egészéről most röviden annyit mondhatok, hogy éremben elmaradtunk a várakozástól, jómagam többre számítottam, az olimpiai pontokat tekintve azonban túlszárnyaltuk Pekinget, felülmúltuk a négy évvel ezelőtti teljesítményünket."

A számot az amerikaiak nyerték a japánok és az ausztrálok előtt.

Eredmények

férfi, 4x100-as vegyesváltó, olimpiai bajnok:
Egyesült Államok (Matthew Grevers, Brendan Hansen, Michael Phelps, Nathan Adrian) 3:29.35 perc
2. Japán (Irie Rioszuke, Kitadzsima Koszuke, Macuda Takesi, Fudzsi Takuro) 3:31.26
3. Ausztrália (Hayden Stoeckel, Christian Sprenger, Matt Targett, James Magnussen) 3:31.58  
...5. MAGYARORSZÁG (Cseh László, Gyurta Dániel, Pulai Bence, Kozma Dominik) 3:33.02


  • Vennék
  • Bankszámla