Pechszéria, nem csináltuk meg a feladatot

2012.05.14. 17:05

Eldőlt a hétvégén, a magyar női asztalitenisz-válogatott nem lehet ott Londonban, mert Lovas Petra nem végzett olyan helyen a dohai világselejtezőn, hogy csatlakozzon Póta Georginához és Tóth Krisztinához.

„Váratlan volt a két spanyol előretörése, minden lehetőséget kiszámoltam, csak ezt nem. Sorozatos pechünk is volt, de kár lenne a kiírásra fogni, mert volt egy feladat előttünk, amit nem oldottunk meg. Az olimpia sehogyan sem akar összejönni nekünk. A pekingi kvalifikációs elvekkel kijutottunk volna csapatban Londonba, a londoniakkal Pekingbe, de most nem jött össze” – értékelt Téglás Péter szövetségi kapitány.

Hozzátette, a luxemburgi selejtezőért volt nagy kár, mert Lovas félig megnyert meccset veszített a szlovák Balazova ellen, így nem kaphatta meg az utolsó napra a kedvező kiemelést.

„Én is töröm a fejem, min múlott, 3-2-es és 7-3-as vezetésnél annak a meccsnek meg kellett volna lennie. És akkor minden más. Most a két spanyol hihetetlen meccseket nyert meg, nagy hátrányból jöttek vissza, jól játszottak, megérdemelték. Valószínű volt, hogy Petrának ez a torna már sok lesz, de a vb-n sem pihenhetett, mert a legutóbbi vb-helyezéseinkkel - ötödik, hatodik - most már páholyban lehetnénk. A lengyelek kilencedikek lettek a vb-n, mi tizenegyedikek. Ha mi vagyunk kilencedikek, akkor most mi készülhetnénk Londonra, így mi csúsztunk egy hellyel ki a legjobb tizenhatból” – összegzett Téglás.