Phelps és Lochte hip-hoppal melegített

2012.08.04. 08:45 Módosítva: 2012.08.04. 12:59
A tornászlányok Beyoncét és Nicki Minajt hallgattak a sorsdöntő események előtt, a kosarasok egyértelmű kedvence Whiz Khalifa, de van aki Dead Kennedyst és Sonic Youthot dönget.

Több összeállítás is készült arról, hogy mit hallgatnak a hatalmas fülesekkel járkáló amerikai sportolók közvetlenül azelőtt, hogy pályára lépnének, vagy medencébe ugranának. Sajnos a Slayert és a Motörheadet egyikőjük sem említette, de találtunk Dead Kennedys-rajongót.

Phelps Eminemre, Locte Lil' Wayne-re lazul

A Londonban rekordot döntő, ezzel gyakorlatilag halhatatlanná lett Michael Phelps egy exkluzív playlistet állított össze a Stack számára,  mégpedig azokból a dalokból, amiket legszívesebben hallgat a csobbanás előtt. A képzeletbeli mp3-lejátszón rajta volt Eminemtől a Till I Collapse, Ushertől a Burn, a G-Unit Smile-ja, illetve az Outkast Rosesa. Vetélytársa és egyben majdnem-trónfosztója, Ryan Lochte ugyanerre a kérdésre válaszolva két Lil' Wayne (Sky Is The Limit, Shine, egy Drake (Made) dalt említett, illetve a French Montana Pop Thatje is a kedvencei közé tartozik.

Popper tornászlányok, indie triatlonista

Az aranyérmes női tornászcsapatból az egyéni összetettben is az élen végző Gabby Douglas favoritja Beyoncétől a Run The World, csapattársa, Kyla Ross pedig Justin Bieber Somebody To Love-jáért van oda. A vívó Tim Morehouse a fogyasztóbarát countryzenét játszó Dixie Chicks rajongója, míg az olimpia trolljának kikiáltott Lolo Jones atléta az angol Muse-t szereti.

Az amerikai sportolók legalternatívabb arca viszont minden bizonnyal a triatlonista Sarah Groff: az ő képzeletbeli mp3-lejátszóján ott van többek közt a Pixies Debasere, a Sonic Youth 100%-a, a Beastie Boys Fight For Your Rightja, illetve Iggy Poptól a Search & Destroy. Utóbbi címe mottónak sem rossz, ha az ember fel akarja tüzelni magát egy verseny előtt.

A kosarasok vérbeli rapperek

Az amerikai kosárlabdacsapat természetesen igazolta azt a sztereotípiát, miszerint kétméteres labdapattogtatók szinte kizárólag rapet és hip-hopot hallgatnak. Kevin Love listáján Whiz Khalifa, Snoop Dogg, Kanye West és Pusha T szerepelt. Carmelo Anthony amellett, hogy Jay Z-t, Kanye Westet és Lil' Wayne-t hallgat meccs előtt, szintén óriási Whiz Khalifa-rajongó lehet, az általa felsorolt dalok közt Khalifától a No Sleep és a Work Hard, Play Hard is ott volt. Az utóbbi pedig valószínűleg meccsek előtt is gyakran bömböl az amerikai kosarasok öltözőjéből, hiszen a csapat másik alapembere, LeBron James egy Future-, egy Cash Out- és egy Big K.R.I.T.-dal mellett szintén a Work Hard, Play Hardra szavazott, mint legkedvesebb pre-game zenére.