Pistorius bocsánatot kért

2012.09.04. 16:52
A veresége miatt óriási hisztit levágó paralimpikon bocsánatot kért a Nemzetközi Paralimpiai Bizottságtól. Kirohanásáért akár meg is büntethették volna, de ezt elkerülte.

Oscar Pistorius, aki Londonban mindkét olimpián részt vett, bocsánatot kért, amiért keresetlen szavakkal küldte el a Nemzetközi Paralimpiai Bizottságot legutóbbi veresége után – írja a BBC Sport.

„Sajnálom, hogy így kifakadtam. Nem kellett volna megkeserítenem Alan Oliviera győzelmét, de akkor is azt gondolom, hogy igazam volt” – nyilatkozta a dél-afrikai futó, aki azért verte ki a hisztit, mert a brazil Oliviera megelőzte őt 200 méteren, Pistorius pedig állítja: Oliviera művégtagjai túl hosszúak, és ez a brazilt tisztességtelen előnyhöz juttatta.

Alan Oliviera korábban elmondta: nagyon rosszul esett neki Pistorius vádaskodása, hiszen a dél-afrikai az egyik példaképe. „A művégtagjaimmal minden rendben, és ezt a vizsgálati procedúra után a kirendelt szakértők is megerősítették“ – nyilatkozta szűkszavúan. Oscar Pistorius már korábban is felvetette ezt a problémát, és a panaszával akkor sem foglalkoztak.

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság képviseletében Craig Spence kommunikációs igazgató ugyanakkor elmondta: Pistoriust nem büntetik meg a keresetlen szavakért, és ha bármiféle panasza van, azt egészen nyugodtan benyújthatja hivatalos úton: ki fogják vizsgálni.