Rémálomcsoportban a férfi kézisek

2012.05.30. 19:29

A magyar férfi kézilabda-válogatott a spanyol, a horvát, a szerb, a dán és a dél-koreai csapattal került azonos csoportba a londoni olimpián.

A Crystal Palace Nemzeti Sportközpontban megtartott szerdai sorsoláson eldőlt, hogy Mocsai Lajos csapatának nem lesz könnyű meccse a torna első hetén, mert a briteket elkerülte.

A spanyolok a legutóbbi olimpián - akárcsak a világbajnokságon - bronzérmesek voltak, míg a horvátok Pekingben negyedikek lettek, a legutóbbi Európa-bajnokságon pedig bronzérmet szereztek.

Kemény ellenfél Szerbia is, amely a januári Eb-n hazai közönsége előtt döntőt játszott, és éppen attól a dán csapattól kapott ki, amellyel Londonban szintén együtt szerepel. A szerbek az olimpiai selejtezőben a lengyeleket múlták felül.

Papíron a legkönnyebb ellenfél az Ázsia-bajnok dél-koreai csapat lehet, amely Pekingben nyolcadik volt.

Csak annyi szerencsénk van, hogy a másik ágról elvileg könnyebb csapat jön a kieséses szakaszban, iga,z ebből a csoportból továbbjutni is bravúr. Legalább két fontos győzelem kell, hogy egyáltalán a legjobb nyolcat elérjük.

Mocsainak az elmúlt három sorsoláson nem volt szerencséje, mert a BL-ben is a legnehezebb csoportot kapta csapata, a vb-selejtezőn sem volt a norvégnál erősebb gárda, és a mostani variációk közül is ez a legnehezebben teljesíthető.

Továbbra sem dőlt el, hogy Nagy László visszatér-e a csapatba. Nagy szükség lenne rá, mert vele lényegesen szilárdabb a védelem.

„Szinte mindegyik kalapból a nehezebb ellenfelet kaptuk. Fantasztikus eredmény volna a magyar csapattól a legjobb nyolc közé jutás, de jó felkészüléssel és megfelelő önbizalommal mindenki ellen van esélyünk. A spanyolok és a horvátok ellen az Európa-bajnokságon döntetlent játszottunk, a szerbekkel még találkozunk az olimpia előtt, tavaly ősszel otthonukban sikerült legyőznünk őket, a koreaiak kellemetlen stílusára pedig a nyáron fel tudunk készülni. A dánok nem véletlenül nyerték meg az Eb-t, ám emlékezzünk vissza a 2007-es világbajnokságra, amikor legyőztük őket. Megfelelő felkészüléssel, erőbeosztással, kis szerencsével a csoportban előkelő helyen is végezhetünk. Minden pontnak óriási jelentősége lesz, a mi águnkról továbbjutó válogatottak számára a negyeddöntő még könnyebb is lehet, mint a gyilkos csoportmeccsek" - mondta Vetési Iván, a hazai szövetség elnöke.

A csoportok:
férfiak:
A csoport:
Franciaország, Svédország, Izland, Nagy-Britannia, Argentína, Tunézia 
B csoport:
Spanyolország, Horvátország, MAGYARORSZÁG, Szerbia , Dánia, Koreai Köztársaság

nők:
A csoport:
Montenegró, Oroszország, Horvátország, Nagy-Britannia, Brazília, Angola
B csoport:
Norvégia, Spanyolország, Dánia, Franciaország, Svédország, Koreai Köztársaság
A két hatos csoportból az első négy-négy helyezett jut a negyeddöntőbe.