Samuel L. Jacksonnál elgurult a gyógyszer

2012.08.11. 09:07
A színészről eddig is lehetett tudni, hogy óriási sportrajongó, most viszont szinte másról sem szól a Twitter-oldala. Jackson ráadásul nemcsak az amerikaiaknak, de a jamaikai atlétáknak is hatalmas tisztelője.

A súlyos drogfüggőből sportfanatikus színészóriássá váló Samuel L. Jackson, akit a Tarantino-féle Ponyvaregényért Oscarra is jelöltek, valószínűleg non-stop a tévé előtt ül és olimpiát néz. A Twitter-oldaláról legalábbis ez derül ki, ahol gyakorlatilag semmi másról nem ír, csak a versenyekről. Ráadásul elég szabadszájúan.

„Az amerikai röplabda-bombázók döntőben! Nyomjátok, hajrá, USA” – írta, amikor az amerikai női röplabdaválogatott az elődöntőben legyőzte Dél-Koreát. „Vízikibaszottpóló-aranyérem az amerikai nőknek!” – örült, amikor az amerikai női vízilabda-válogatott elhappolta az aranyérmet Spanyolország elől. A több twitterező szemében a Pearl Harborért vett revansként szereplő japán-amerikai nőifutball-döntőnél pedig teljesen elgurult nála a gyógyszer. „Mi a kibaszott állás okostojások? Egy-null, basszátok meg!” – így kezdte, majd jó néhány zaftos kifejezés után azzal fejezte be, hogy olyan boldog, hogy odacsapkodta a seggét az ágyhoz.

Jackson, becsületére legyen mondva, nemcsak a hazájából delegált sportolókat tünteti ki figyelmével, hanem mindenféle sportteljesítmény előtt képes kalapot emelni. Usain Boltot ő is minden idők legnagyobb atlétájának nevezte, David Rudisha világrekordjáról pedig szintén lelkesen áradozott. „Maszáj arany és világrekord! A többiek csak a seggét bámulhatták!” – lelkendezett. A legfurcsább pedig az, hogy a színész nemcsak a férfias sportokat követi figyelemmel, hanem tényleg mindent megnéz: még a ritmikus gimnasztikáról is írt néhány kedves szót. Igaz, főleg a csajok tetszettek neki.