Sors Tamás aranyérmes a paralimpián

2012.08.30. 20:50

A címvédő Sors Tamás aranyérmet nyert csütörtökön 100 méteres pillangóúszásban a londoni paralimpián.

Az 59.23 másodperccel világcsúcstartó, többszörös világ- és Európa-bajnok pécsi úszó - aki négy éve, Pekingben a magyar küldöttség egyetlen aranyát szerezte - végig vezetve nyert az S9-es sérültségi kategória döntőjében. A 20 éves sportoló az első magyar érmet nyerte Londonban.

„Szerettem volna világcsúccsal nyerni, persze ezzel együtt örülök az első helynek" - nyilatkozta a döntő után Sors. „Láttam a végén, hogy jön az ausztrál, és imádkoztam egy jó benyúlásért, sikerült. Külön öröm számomra, hogy öt éve veretlen vagyok ebben a számban, és az, hogy nem lett világcsúcs, azt jelenti, hogy maradt még bennem. Jó formában érzem magam, két súly helyett már két rakéta van a lábamon, várom a holnapi 100 méter hátat. Az uszoda hangulata fantasztikus volt, annyira izgultam a hangzavarban, hogy csak a végén mertem felnézni a lelátóra. Köszönöm, hogy ennyi magyar szurkolt nekem."

Anatolij Petrov tanítványa pénteken 100 háton, majd a későbbiekben (időrendben) 400 gyorson, 50 gyorson, 200 vegyesen és 100 gyorson is elindul Londonban, utóbbi számban és 400 gyorson bronzéremmel zárt a 2008-as játékokon.

A finálé másik magyar résztvevője, Tóth Tamás hetedik lett.