Futás közben eltört a lába az atlétának

2012.08.09. 21:26
Manteo Mitchell lába hátborzongató reccsenéssel tört el a 4x400-as váltófutás selejtezőjében. Habár mindez körülbelül féltávnál történt, az atléta végigfutotta a távot, döntőbe juttatva ezzel az amerikaiakat.

Törött lábbal futott egy amerikai atléta. A férfiak 4x400-as váltófutásában induló Manteo Mitchell úgy kétszáz méternél járhatott, amikor hangos reccsenést hallott, és ezzel egy időben égő fájdalmat érzett az egyik lábában, ami olyan erős volt, hogy az atléta hangosan feljajdult, kiáltását a nézők is hallották.

Mitchell a fájdalmai ellenére végigfutotta a maradék távot, méghozzá a sérüléséhez képest igazán tiszteletreméltó 46,1 másodperc alatt célba ért, ami elég volt ahhoz, hogy az amerikai csapat az ötödik helyen kvalifikálja magát a döntőbe.

A finis után Mitchellt csapattársai ölben vitték le a pályáról, az orvosi vizsgálatnál pedig kiderült, hogy az atlétának a szárkapocscsontja tört.

„Nem hiszem, hogy bárki más ne tette volna meg ugyanezt” – mondta szerényen Mitchell arra reflektálva, hogy az amerikai média már szupermenként beszél róla. A 400 méteren induló amerikai váltócsapatot egyébként az ág is húzza: korábban LaShawn Merritt és Jeremy Wariner is kiesett a válogatottból, mindketten térdszalagszakadás miatt.