Anglia péntek reggel hangáradatban fog úszni

2012.07.24. 14:21
A Big Ben három percen át fog harangozni. Világrekord felállítására készülnek, de egyben az olimpia kezdetét is jelzi majd, hogy a harangok egy időben megszólalnak.

Az Egyesült Királyság péntek reggele igen hangos lesz, Martin Creed, Turner-díjas kortárs művész ugyanis azt találta ki, hogy a július 27-i olimpiai nyitónapon reggel 8 órakor az összes harang, csengő szólaljon meg. A hivatalos megnyitó aznap este lesz. Creed arra kérte az embereket, hogy mindent szólaltassanak meg, amit csak tudnak, akár csengőt, dudát vagy templomharangot. Olyan gyorsan és hangosan amennyire csak lehet, írta a telegraph.co.uk

A Westminster-palota toronyórájának nagyharangjai biztosan felzúdulnak és három percig fognak harangozni. A Big Ben több mint negyvenszer fog megszólalni reggel 8:12 és 8:15 között.

A brit művész célja ezzel egy világrekord felállítása, hogy a legtöbb harang szólaljon meg egyszerre. Beszáll a Skót Parlament, a Walesi Nemzetgyűlés, a brit nagykövetségek világszerte és várhatóan egy Antarktiszon lévő brit kutatóállomás is.