Berki: A munkát elvégeztük

2012.07.21. 20:48

Szombaton elutazott Londonba a magyar tornászkülönítmény: Böczögő Dorina, Berki Krisztián és Hídvégi Vid mostantól az olimpia helyszínén készül a versenyig. "Azt a munkát, amit szerettünk volna elvégezni, elvégeztük. Voltak ugyan kisebb-nagyobb problémák, amelyek nehezítették a felkészülést, de összességében jó szájízzel utazunk el Londonba" – idézte a hazai szövetség hírlevele Berkit, a lólengés világ- és Európa-bajnokát.

Hídvégi, aki Berkihez hasonlóan lólengésben indul majd az ötkarikás játékokon, mostanra került olyan állapotba, hogy kifejezetten várja a rajtot. "Másfél-két héttel ezelőtt nem éreztem felkészültnek magam, sőt, nem is nagyon vártam az olimpiát, de mára fordult a kocka, már alig várom, hogy kint készülhessek, és minél közelebb legyek a versenyhez" - nyilatkozta az elutazás előtt.

Böczögő Dorina is felkészültnek érzi magát. "Elkészültünk a gyakorlatokkal. Lépésről lépésre sikerült összeraknunk mindent. Kérdés, hogy ez mire lesz elég, hiszen Londonban mindenki ott lesz, aki számít" – fogalmazott a magyar olimpiai csapat egyetlen női tornásza.

Altorjai Sándor, a magyar szövetség főtitkára szerint a tornászok örömteli várakozással ültek fel a repülőgépre, különösebben nem lehetett rajtuk látni feszültséget: "Bízom benne, hogy ez a hangulat végig kitart a magyar csapat háza táján. Mostantól itthonról izgulok értük, illetve segítek, ha bármilyen adminisztrációs feladatban szükségük lesz rám".