Eb-győztesek léphetnek pályára az olimpián

2012.07.03. 15:24
A döntőben gólt szerző Alba és Mata mellett Javi Martinez is ott lehet a keretben.

Három olyan játékos is ott lehet a spanyol futballcsapat olimpiai keretében, akik friss Európa-bajnokok, ketten ráadásul gólt is szereztek a kijevi döntőben. Az előzetes keretbe Jordi Albát, Javi Martinezt és Juan Matát is nevezték a spanyolok, utóbbit túlkorosként.

A küldöttségben biztosan nem lesz Real Madrid-játékos, míg a Barcelonát az Athletic Bilbaóhoz hasonlóan akár négyen is képviselhetik a londoni játékokon.

A spanyol keret Mexikóval és Szenegállal is játszik még egy barátságos mérkőzést, mielőtt Luis Milla döntene, hogy kik kapnak helyet a végleges, tizennyolc fős keretben.

A spanyolok huszonkét fős kerete

kapusok: Joel (Atletico Madrid) Daivd de Gea (Manchester United) Diego Marino (Villarreal)

védők:  Mikel San Jose (Athletic Bilbao) Martin Montoya (Barcelona) Jordi Alba (Barcelona) Alvaro Dominguez (Monchengladbach) Cesar Azpilicueta (Olympique Marseille) Inigo Martinez (Real Sociedad) Alberto Botia (Sporting Gijon)

középpályások:  Ander Herrera (Athletic Bilbao) Javi Martinez (Athletic Bilbao) Koke (Atletico Madrid) Thiago Alcantara (Barcelona) Cristian Tello (Barcelona) Oriol Romeu (Chelsea) Juan Mata (Chelsea) Isco (Malaga)

támadók:  Iker Muniain (Athletic Bilbao) Adrian Lopez (Atletico Madrid) Rodrigo Moreno (Benfica) Alvaro (Espanyol)