Kobe Bryant és LeBron James is játszik az olimpián

2012.07.08. 10:40

A Pekingben győztes csapatból öten, többek között Kobe Bryant és LeBron James kerültek be a londoni olimpiára nevezett amerikai férfi kosárlabda-válogatottba. Mike Krzyzewski szövetségi kapitány az NBA jelenlegi két legnagyobb sztárja mellett Chris Paulra, Carmelo Anthonyra és Deron Williamsre számíthat a négy évvel ezelőtti csapatából.

A szakvezető dolgát több komoly sérülés is hátráltatta az elmúlt időszakban, így hiába szerette volna, le kellett mondania a Pekingben szintén aranyérmes Dwight Howard, Dwyane Wade és Chris Bosh játékáról éppúgy, mint az NBA 2010/2011-es szezonjának legértékesebb kosarasáéról, Derrick Rose-éról.

A hiányzók ellenére az amerikai csapat így is bombaerős lesz, és egyértelműen a játékok esélyese. Krzyzewski ugyanis olyan kosarasokkal tudja pótolni Wade-éket, mint Blake Griffin, Andre Iguodala, vagy James Harden. A válogatottba az idei NBA-döntő vesztese, az Oklahoma City Thunder adja a legtöbb játékost, hármat. A bajnok Miami Heatet Wade és Bosh kiválása miatt csak James képviseli.

A Londonba utazó amerikai férfi kosárlabda-válogatott:
Carmelo Anthony (New York Knicks), Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), Tyson Chandler (Knicks), Kevin Durant (Oklahoma City Thunder), Blake Griffin (Los Angeles Clippers), James Harden (Thunder), Andre Iguodala (Philadelphia 76ers), LeBron James (Miami Heat), Kevin Love (Minnesota Timberwolves), Chris Paul (Los Angeles Clippers), Russell Westbrook (Thunder), Deron Williams (Brooklyn Nets)