Kobe Bryant és draftsztár a kosárkeretben

2012.07.05. 10:24 Módosítva: 2012.07.05. 10:33
Kilenc játékos helye már garantált, de az NBA-draft első kiválasztottja is beférhet az amerikai kosarasok olimpiai keretébe.

A júniusi NBA-drafton elsőként elkelt Anthony Davis mégis ott lehet a londoni olimpián az amerikai kosárcsapattal. A New Orleans Hornets fiatal játékosa klubja egyik edzésén sérült meg múlt héten, de a vizsgálatok után kiderült, nincs komoly baj, így csatlakozhat a Las Vegasban készülő amerikai kerethez.

Az olimpián kilenc neves játékos helye már garantált. A csapatot irányító Jerry Colangelo a napokban a júniusban első bajnoki gyűrűjét szerző LeBron James mellett Kobe Bryant, Carmelo Anthony, Chris Paul, Deron Williams, Kevin Durant, Russell Westbrook, Kevin Love és Tyson Chandler részvételét biztosította. A maradék hat helyért Blake Griffin, Andre Iguodala, Rudy Gay, James Harden, Eric Gordon és a draftsztár Anthony Davis szállhat majd harcba. A végleges keretet szombaton jelentik be.

A csapat július 12-én bemutató mérkőzést játszik a Dominikai Köztársasággal, majd Washingtonban, Manchesterben és Barcelonában is jelenése lesz az olimpia előtt. A londoni játékokon Franciaország ellen kezdenek július 29-én.