Londonban lecsapnak a csalókra

2012.07.16. 11:15

Doppingtesztet fognak végezni az összes éremszerzőn a londoni olimpián, ez lesz a játékok történetének legnagyobb ellenőrzése. A tervek szerint legalább a versenyzők felét fogja megvizsgálni 150 tudós, akik mostantól a Paralimpiai Játékok végéig mintegy 6000 mintát ellenőriznek, több mint 1000 ember fog segédkezni, naponta akár 400 vizsgálatot is végrehajthatnak, és 240 tiltott szert tudnak majd felismerni - írja a BBC Sport.

Graham Edmunds úszó, a paralimpiai játékok egyik versenyzője úgy nyilatkozott: „Biztos vagyok benne, hogy mindent meg fognak tenni, hogy elkapják a doppinggal csalókat. Ettől lesz igazán különleges az idei olimpia". Edmunds Athénban és Pekingben is tagja volt a győztes úszócsapatnak.

A doppingellenes kampány élén olyan sportolók állnak, mint Phillips Idowu, Beth Tweddle, David Weir, Graham Edmunds és Marlon Devonish, aki aranyérmet nyert a 2004-es játékokon a 4x100 méteres váltóban. Szerinte az olimpiai győzelem a legjobb érzés a világon, és fontos tudni, hogy aki ott áll a dobogón, "az a saját kemény munkájával és elkötelezettségével nyert, nem pedig doppinggal".