Mindenkinek nagyon tetszett a paralimpia

2012.09.10. 13:33



Kifejezetten pozitívan ír a nemzetközi sajtó a vasárnap befejeződött londoni paralimpiáról.
"London áttörést hozott a fogyatékos sportolók számára. A paralimpia nyomán új státusba kerültek, élsportolókká váltak" - véli hétfői számában a dán Politiken című lap.

Az olasz Corriere della Sera a zárás alkalmából azt írta: "A függöny lehullt, ez a verseny a top teljesítmények diadala volt". A 14. paralimpia egy sor rekordot és emlékezetes pillanatot hozott, s ezzel lenyűgözte mind a nézőket, mind a szakembereket. "Még soha nem volt ilyen magas a színvonal - fogalmazott az ABC című spanyol újság. - A több mint 4000 résztvevő azért harcolt, hogy bebizonyítsa, a fogyatékosság csak a többiek szemével látható."

A svájci Neue Zürcher Zeitung azt jósolja, hogy mivel a parasportban még van hova fejlődni az edzésmódszerek terén, 2016-ban, Rio de Janeiróban ismét sok rekord fog megdőlni. Ahogy az augusztus 12-én zárult olimpia kapcsán, a szervezők most is nagy dicséret kaptak a sajtótól.

"A britek büszkék lehetnek arra a nagyszerű teljesítményre, amelyet országuk produkált" - írta a spanyol Sport. A szigetországi lapok kissé bánatosan búcsúznak a nagy brit sportnyártól.

"Szeretetünk nyara" - írja a Guardian, a The Times szerint pedig "Mint minden nyár, ez is véget ért, de gazdagabban térhetünk vissza a hétköznapokba".