A magyarok 86%-a tucatnyi érmet vár

2012.06.19. 12:36 Módosítva: 2012.06.19. 12:41
Optimistábbak a magyarok, és a magyar olimpiai érmesekkel szemben nőtt az elvárás, az elmúlt hetek nemzetközi versenyein elért sikerek hatására.

Optimistábbak lettünk – derül ki a K&H olimpiai esélyleső sorozatából. A debreceni úszó Eb-n szerzett 26 magyar érem rekordot döntött, így a sportág népszerűsége megugrott. Az olimpiai esélyleső felmérés szerint 77 százaléka vár olimpiai érmet. Főleg Kapás Boglárka, Verrasztó Evelyn, Cseh Laci, Gyurta Dani úszók neve merült fel az éremesélyesek között.

A kajakosoktól a duisburgi világkupa után, a férfi vízilabda csapattól az észak-amerikai játékuk után, a válaszadók több mint fele vár érmet. A lólengés hatszoros Európa-bajnok, Berki Krisztiánt sokan már a dobogó tetején látják.

Az olimpiai esélylatolgatásban résztvevők 71%-a 6 és 15 közé helyezi a magyar érmek számát, de 15% ennél többet remél. Aranyak tekintetében 3-6 éremre 67% számít, de minimum 7 aranyat mindössze 19% vár.

Az olimpiai esélylatolgatásban résztvevők 91%-a tervezi, hogy figyelemmel kíséri a londoni eseményeket.

A paralimpiát kicsit kevesebben, 75%-ban. A válaszadók 43%-a számít 3-6 paralimpiai aranyra, főleg kerekesszékes vívásban, úszásban és asztalitenisz sportágakban. A legtöbben Sors Tamásnak, Szekeres Pálnak, Vereczkei Zsoltnak, Krajnyák Zsuzsának és a Biacsi ikreknek szorítanak.