Már Belgiumban fut a visszavarrt karú ketrecharcos

2012.07.19. 09:27 Módosítva: 2012.07.19. 09:33

Már Belgiumban jár Varga Norman ultrafutó, aki 50 nap alatt csaknem 50 maratoni távot teljesítve jut el az olimpia nyitóünnepségére.

A Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület (NITE) elnöke Ausztrián, Németországon, Luxemburgon, Hollandián, Belgiumon és Franciaországon keresztül halad a londoni célig.
Belgiumba kelet felől, Liege-nél érkezett, majd a hollandiai Maastricht, Hasselt és Leuven érintésével futott Brüsszelbe, ahol szerdán fogadta őt Kovács Tamás Iván nagykövet is. Ezután Gentig futott, majd Brugge (Bruges) érintésével Veurne után hagyja el az országot.
A 25 éves sportember - akinek útját az érdeklődők az europafutas.hu/elo-kapcsolat honlapon nyomon követhetik - elmondta: nyolc nappal a célba érkezés előtt jól érzi magát, a szervezete ráállt a napi tetemes futásadagokra, és viszonylag gyorsan regenerálódik. Hozzátette: a térde azért már érzi a távot, de ez azért is van, mert javarészt betonon fut.

Elmondta: útközben szervezési problémák miatt némileg módosult az útvonal, így számításai szerint végül nem pontosan 50 maratoni távot, hanem annál valamivel kevesebbet, összesen mintegy 2000 kilométert fog megtenni.

Jelezte azt is, hogy Európa-futását nem egyszerű egyéni sportteljesítménynek szánja, hanem az olimpiai eszmét, a civil önszerveződés jelentőségét, valamint a fiatalság egészséges, sportos életmódjának értékeit kívánja népszerűsíteni. Fogadtatása útközben változó volt. Magyarországon nagyobb felhajtással fogadták de külföldön is számos ott élő magyarral találkozott, és sokan együtt is futottak vele egy-egy kisebb szakaszon. Brüsszelben szintén tucatnyi ott élő magyar fogadta. Mint mondta, a nagykövet maga is szívélyesen köszöntötte, és támogatásáról biztosította kampányát.

Varga Normant 16 éves korában villamos alá lökték, odaveszett a bal karja, amit visszavarrtak. Később ketrecharcos volt, jelenleg egészség- és környezetvédőként, valamint ultrafutóként tevékenykedik.  • Hírek
  • Hírek