Húzós kezdés, de biztosan vertük Romániát

2012.08.02. 18:02
Nyernie kellett a férfi pólócsapatnak, hogy versenyben maradjon a továbbjutásért, és az első két vereség után be is húzta a meccset. A 17-15 nem tűnik megnyugtatónak, de az utolsó negyedben már nem kellett izgulnunk. A sok kapott gólon csökkenteni kell.

A románok szerezték meg a vezetést, de hamar összekaptuk magunkat, Kásás egyenlített, majd Biros akcióból, Hosnyánszky ötméteresből talált be. Az előnyt nem tuduk tartani, az ellenfél szinte másodpercek alatt jött vissza 3-3-ra. Képesek voltunk viszont újítani, Madaras két bombagólt lőtt, 5-3-ra mentünk el.

Nagy Viktor remekül védett, négy nagyot fogott, ami még több lett volna, ha két gólnál nem pattan meg a labda a blokkolni igyekvő kézen. A jó kapus ellenére az első nagyed végén a románok Busila góljával visszajöttek egyre.

A második negyedet újra Madaras nagy gólja nyitotta, újabb blokk és szép védés után két góllal mehettünk volna, de elkezdtük figyelmetlenül elszórni a labdát elől, így a románok könnyedén, azonnal visszatámadhattak. Hiába lőtt gólt Kiss, Hosnyánszky és Szívós, a rivális rendre kiegyenlítette egygólos hátrányát, és mivel Nagy sem hozta már az első negyed bravúrjait, 9-9-cel mentek félidőre a csapatok. Védekezésünk szétesett, még centergólt is kaptunk, két méterről teljesen egyedül lőhetett az ellenfél.

Szünetben az önkívületben dirigáló Kemény Dénes jó érzékkel küldte be a kapuba Szécsi Zoltánt, a csere be is jött, ő lett a legjobb magyar a negyedben.

Biros harmadik góljára nem, Madaras negyedikjére jött válasz, ám 11-10-nél Szívós nagyszerű akciógólt szerzett közelről. Biros enyhe túlzással a félpályáról talált be, és végre, először a meccsen elmentünk hárommal, 13-10-re. Csak hogy ne dőlhessünk hátra, Varga Dániel kezéből utolsó emberként - mint a futballban - kicsúszott a labda, kipontozódott, a románok szépítettek is.

Varga Tamás ötméterese az utolsó percben 14-10-re alakította az állást, és magabiztos előnnyel indulhattunk az utolsó negyednek. Szécsi három bravúrja nagyon kellett ehhez, ahogy Kásás remek védekezése és labdaszerzései is.

Az utolsó negyed kezdetén a háromgólos előnyt Kiss tette megnyugtatóvá, 15-13-ra még szépítettek a románok, ám Hosnyászky harmadik, Madaras ötödik gólja eldöntötte a meccset. Szécsi még védett egy nagyot 17-14-nél, másodpercekkel a vége előtt 17-15-re alakították az eredményt a románok, ami a vége is lett.

Az utolsó negyedben már nem kellett izgulnunk, végül is simán lett meg két vereség után a csapat első sikere a tornán. Védekézésünk gyenge volt, kapusteljesítményeink ellenben nagyon jók, Nagy a félidőig, utána Szécsi tette oda magát rendesen. Remekül támadtunk, Madaras öt, Hosnyánszky és Biros 3-3, Kiss és Szívós 2-2 góllal zárt. Varga Tamás és Kásás talált még be rajtuk kívül.

Jönnek a britek, őket verni fogjuk, aztán a csoport zárásaként nagy mérkőzés az amerikaiakkal.

B csoport, 3. forduló, Magyarország-Románia 17-15 (5-4, 4-5, 5-2, 3-4)

London, Vízilabdacsarnok, 5000 néző, Balfanbajev (kazah), Borrell Sanchez (spanyol)

Magyarország:
Nagy Viktor - Varga Tamás 1, Madaras Norbert 5, Varga Dénes, Kásás Tamás 1, Hosnyánszky Norbert 3, Kiss Gergely 2, Szivós Márton 2, Varga Dániel, Biros Péter 3, Steinmetz Ádám, Hárai Balázs, Szécsi Zoltán (kapus)

A román válogatott góldobói:
Andrei Busila, Alexandru Ghiban 3-3, Kádár Kálmán, Nicolae Diaconu, Alexandru Matei, Tiberiu Negrean 2-2, Cosmin Radu 1.