Gera nagyobb fogás lehet, mint Arsavin

2013.01.04. 18:28
Az angolok szerint a nyár egyik legjobb igazolása lehet.

Az angol Caughtoffside szaklap összeállította azoknak az angol bajnokságban játszó futballistáknak a listáját, akik a nyáron a legnagyobb fogások lehetnek, ha nem hosszabbítják meg szerződésüket. Az összeállításban a magyar válogatott játékosa, Gera Zoltán a hatodik lett.

Olyan játékosokat előz meg, mint az arsenalos Andrej Arsavin és a Manchester Cityben játszó Kolo Touré.

„A kreatív támadó középpályás az egész szezonban jó formában játszott Steve Clark csapatában, meglepő, hogy még nem ajánlottak neki új szerződést. Fontos gólokat lő és gólpasszokat is szép számmal osztogatta. Nagyon okos üzlet lehet" - értékelte az oldal Gerát, aki valószínűleg így is marad a birminghamieknél, szerződése szerint ugyanis klubjának opciós joga van újabb egy évre hosszabbítani.

A magyar futballista a 7. helyen álló West Bromwich Albionban tizenhat meccsen játszott, négyszer volt eredményes, Liverpoolnak lőtt bombáját beválasztották az év legszebb Premier League góljai közé.

A listát Theo Walcott vezeti Ashley Cole, Frank Lampard és Rio Ferdinand előtt, az ötödik a Stoke Cityben futballozó Matt Upson, egyikükkel sem hosszabbított még csapatuk.