A leghosszabb nappal folytatódik a Dakar

2013.01.14. 16:19

Több mint 850 kilométer vár az autósokra a Dakar-rali hétfői napján. A megérdemelt vasárnapi pihenő a szükségszerű karbantartáson túl tényleg lazítással telt San Miguel de Tucumánban - olvasható a Sandlander Team közleményében.

„Az az igazság, hogy tényleg ránk fért egy kis semmittevés. Egyikünk sem mondhatja magát gyenge legénynek, de a rázós utak, a hőség és a folyamatos kialvatlanság leszívja az ember energiáit. Tudom, hogy még sok van hátra, de hiszek magunkban és abban, hogy a következetes versenyzés eredményre vezet” – mondta Sebestyén Sándor, a 455-ös rajtszámú Toyota pilótája.

A Sandlander mindkét egysége megkezdte az 593 kilométeres szelektív szakaszt. A Pócsik László – Farkas Nándor – Szaller Zoltán trió helyi idő szerint 11 óra 21 perckor rajtolt, majd egy perccel mögöttük a Sebestyén Sándor – Bognár József kettős is útnak indult.

A szervezők előzetes tájékoztatása szerint az erdős szakaszokon nagyon kell vigyázni a fákkal és a sebességgel, emellett a motorosokra is éberen figyelni kell. A cél Córdobában lesz, ide az asszisztencia kamionnak is 635 kilométert kell megtennie.