Miért ölte meg magát a testépítőbajnok?

2013.02.02. 12:48
Egy súlyos sérüléssel, emiatt tönkrement karrierjével indokolta öngyilkosságát Barna Róbert. A sportágon belül magánéleti válságát, esetleges üzleti sikertelenségét és ugyanezt a sérülést emlegetik, melynek következtében hetekig fekvőgipszben volt.

A nehézsúlyú Barna Róbert az elmúlt hét végén felakasztotta magát, a 39 éves testépítőre budapesti lakása konyhájában vasárnap hajnalban a sógora talált rá; ő vágta le a kötélről a sokszoros magyar bajnokot, akit már nem tudtak újraéleszteni.

A Bors beszélt a tragikus hirtelenséggel elhunyt sportoló testvérével, aki szerint Barnának tönkrement az élete, búcsúlevelét hozzájuk vitte ki, a férje találta meg a postaládában. A lap szerint egy tavaly októberi incidens végződött tragédiával. Barna összeszólalkozott egy versenyzőtársával, B. Gergellyel, aki többször is úgy megrúgta, hogy mindkét combizma leszakadt a térdéről, mindkét lábát begipszelték, hetekig a nővérénél lábadozott.

„Talán rendbe jött volna, de nem tudott edzéseket vezényelni, edzeni, pedig újra versenyezni szeretett volna. A testépítés volt az élete, a munkája, odalett a karrierje, erről írt abban a levélben. A vétkes hiába takarózik azzal, hogy Robi csak elesett, a hatóságok kezében van az orvosi szakvélemény, amely „testi erővel kifejtett külső behatásról” ír. Már meg is indult az eljárás ellene" - mondta az elhunyt testvére.

A Blikk bizonyos részleteket másként tud, Barna a verekedés közben megbotlott egy lépcsőn, majd elesett, és a zuhanástól mindkét hátsó combizma elszakadt. A testépítőknél gyakran előfordul sérülés, hiszen túlterhelik az izmaikat.

A lap szerint Barna Róbert hetek óta készült öngyilkosságára. Bár saját lakásában akasztotta fel magát, de állítólag a közelmúltban egy pisztolyt is szerzett. A fegyver állítólag azért kellett, mert elmérgesedett a viszony közte és néhány sporttársa között.

A Blikk szerint a búcsúlevelet az ügyvédjénél helyezte el, annak tartalmát csak a családtagok és a rendőrség ismerheti. Az interneten keringő hírek szerint Barna apja is öngyilkos volt, sőt, állítólag apa és fia sok év különbséggel, de ugyanazon a napon lett oltotta ki az életét.

Az Index elérte a tettlegességgel vádolt másik testépítőt, a márciusi Arnold Classicsra készülő B. Gergely nem kívánt nyilatkozni, ugyanakkor a sportágon belül keringő hírek szerint az említett orvosi szakvélemény éppen az ellenkezőjét bizonyítja, mint amit Barna állított, azaz B. Gergely vétlen a sérülésben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport