Angelika
-4 °C
3 °C

Hétfőn adják át a magyar sportolók NOB-ösztöndíjait

2013.02.05. 10:54

Tíz magyar sportoló veheti át hétfőn a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által biztosított, hivatalos elnevezése szerint a "2014. évi szocsi olimpiai sportolói ösztöndíjat" Budapesten.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) keddi tájékoztatása szerint Miklós Edit, Berecz Anna, Farkas Norbert és Kékesi Márton alpesi sízők, Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Darázs Rózsa és Knoch Viktor rövidpályás gyorskorcsolyázók, valamint Gyarmati Anna hódeszkás és Szőcs Emőke sífutó részesül ösztöndíjban, amelyet a NOB a nemzetközi sportági szövetségekkel folytatott egyeztetéseket követően, a MOB felterjesztése alapján ítélt oda.

A támogatást csak olyan sportoló kaphatta meg, aki pályafutása során még soha nem követett el doppingvétséget. A tavaly nyári londoni olimpia előtt 30 magyar versenyző részesült ösztöndíjban, közülük 23-an kijutottak a játékokra, ahol egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szereztek. Az ösztöndíjak átadásán Borkai Zsolt MOB-elnök mellett Szabó Bence főtitkár és Fábián László sportigazgató is részt vesz.