Nándor
3 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Huszonhat ország vívói Budapesten

2013.02.07. 16:18

A múlt heti női párbajtőr Grand Prix után ismét rangos vívóeseményt rendeznek Budapesten: péntektől vasárnapig a női tőrözők világkupa-versenyét rendezik, egyéniben és csapatban.

A nevezések alapján erős mezőny jön össze, a hazai szövetség tájékoztatása szerint 26 ország 125 vívója lép majd pástra a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, illetve a mellette lévő Tornacsarnokban. Eljön a magyar fővárosba többek között a Londonban egyéniben és csapatban olimpiai bajnok olasz Elisa Di Francisca és a világranglistát vezető honfitársa, a londoni egyéni ezüstérmes Arianna Errigo.

A magyarok közül Mohamed Aida a nemzetközi rangsor 17. helyezettjeként kiemelt lesz, így ő a pénteki selejtezős napon még nem vív. További 14 hazai tőröző - köztük az elmúlt években már többször bizonyított Knapek Edina, Varga Gabriella, Varga Katalin és Kreiss Fanny - viszont ott lesz a nyitányon, hogy kiharcolja a legjobb 64 közé kerülést.

A legjobb magyar tőröző különdíjat vehet át a Westend jóvoltából. A Vk-ról ismét lesz élő internetes közvetítés, amely a noitvk2013.pbtfencing.hu címen, vagy a szövetség honlapján keresztül érhető el.

A pénteki program délben indul, majd szombaton 9 órától folytatódik a küzdelem az egyenes kieséses szakaszban. A négyes döntő aznap 16 órakor kezdődik.

A csapatversenyt vasárnap rendezik, a csütörtöki állás szerint 14 válogatott részvételével. Az ázsiaiakon kívül a fegyvernem valamennyi nagyhatalmának együttese pástra lép. Kreiss Gábor vezetőedző az egyéni verseny után jelöli ki csapatát. A rajt 9 órakor lesz, a döntőre 15 órától kerül sor.