Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

BL-döntős a Budaörs

2013.02.08. 23:21

A Budaörs együttese bejutott a női asztalitenisz Bajnokok Ligája fináléjába, miután az elődöntő pénteki, idegenbeli visszavágóján is legyőzte a címvédő TTC Berlin Eastside gárdáját.

A magyar csapatnak a múlt heti, hazai 3-0-s siker után elég volt két szettet nyernie ahhoz, hogy összesítésben jobbnak bizonyuljon, s ez már a párharc második meccsén összejött.
Az első párban a házigazdákat erősítő Póta Georgina négy játszmában verte a horvát Cornelia Molnart, majd Madarász Dóra ugyanilyen arányban győzött válogatottbeli társa, Lovas Petra ellen, s ezzel a Budaörs már tovább is jutott.
A tét nélküli folytatásban előbb Pergel Szandra magabiztosan verte az orosz Polina Mihajlovát, majd Póta négy játszmában Madarászt, az utolsó mérkőzés pedig Molnar sikerét hozta Lovas ellen.  
A magyar együttes a tavalyi szezonban, újoncként harmadikként zárt a BL-ben, így most - a finálé végkimenetelétől függetlenül - története legjobb eredményét ünnepelheti. A márciusi, szintén kétfelvonásos döntőben az osztrák Linz AG Froschberg lesz a Budaörs riválisa.
Eredmény (az európai szövetség honlapja alapján):
elődöntő, visszavágó:
TTC Berlin Eastside (német)-Budaörsi 2i SC 2-3    
----------------------------------------
Póta Georgina-Cornelia Molnar 3-1 (6, -6, 5, 6)
Lovas Petra-Madarász Dóra 1-3 (11, -6, -8, -9)
Polina Mihajlova-Pergel Szandra 0-3 (-3, -7, -4)
Póta-Madarász 3-1 (3, 6, -8, 5)
Lovas-Molnar 2-3 (-10, -3, 6, 8, -7)
A párharcot a Budaörs nyerte kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel.