Zsuzsanna
-4 °C
3 °C
Jégkorong
Percről Percre

Csoknyai bronzérmes a cselgáncs Hungária Kupán

2013.02.17. 16:44

A 81 kg-os Csoknyai László bronzérmet nyert a budapesti Körcsarnokban zajló 50. cselgáncs Hungária Kupa zárónapján. A múlt héten a párizsi Grand Slam-versenyen ötödik magyar a harmadik helyért az ukrán Vitalij Dudcsikkal szállt szembe, hosszabbításban győzött, miután ellenfelét megintették az aranypontig tartó ráadásban.

  A 25 éves Csoknyai az első és egyetlen magyar érmet szerezte a jubileumi Hungária Kupán. Nem sokkal később a 100 kilósok között Farkas Bálint a brazil Renan Nunessel szállt szembe a bronzért. Ez a csata csak 1 perc 49 másodpercig tartott, a rasztahajú dél-amerikai kiemelte és eldobta a TFSE dzsúdósát, aki így ötödik lett.

"Az ellenfelem a meccs felénél lefejelt, éreztem, hogy dagad, de nem érdekelt, ez volt az álmom, hogy vérző fejjel, magyar közönség előtt érmet szerezzek - nyilatkozta boldogan a 25 éves Csoknyai, aki az egyetlen magyar érmet szerezte a jubileumi Hungária Kupán. - Tudtam, hogy erős az ukrán, nekem viszont jobb az állóképességem, ráadásul a közönség fantasztikusan biztatott, egyszerűen nem hagyhattam cserben a szurkolókat."