Pistorius féltékenységből ölt?

2013.02.18. 16:42
Szinte óránkánt derülnek ki újabb részletek a gyilkosságról, melyben a műlábú dél-afrikai futó, Oscar Pistorius megölte barátnőjét, a 29 éves Reeva Steenkampot. Az bizonyos, hogy a rendőrség teljesen elvetette azt a teóriát, hogy az atléta véletlenül lőtte le a nőt, akit betörőnek nézett hajnali háromkor, hiszen bizonyíték van rá, hogy az áldozat délután hatkor érkezett meg Pistorius öthálószobás luxusapartmanjába.

A Sun úgy tudja, a nyomozók feltevése szerint a szteroidokkal, növekedési hormonokkal, droggal és alkohollal felpörgetett Pistorius dührohamot kapott, és emiatt bántalmazta, majd lőtte le az ajtón keresztül a hálószobából a fürdőbe menekülő szupermodellt.

A lap információi szerint ez derült ki a helyszínen talált nyomokból, és ezért végeztek az atlétán drog-, és alkoholtesztet is, miután őrizetbe vették.

A rendőrök úgy vélik, a nő a négyből az első golyót a hálószobában kapta, erre utal az ott talált töltényhüvely. A csípőjén sebesült meg, ekkor menekült a fürdőszobába. Ott érték a további lövések, az ujján lévő lőtt sérülések úgy keletkezhettek, hogy a fejét próbálta védeni.

A helyszínen talált véres krikettütő okozhatta a nő koponyáján lévő sérüléseket, de ezt a szakértői vizsgálatok fogják eldönteni. Az is lehet, hogy az ütővel próbált védekezni, és az is, hogy Pistorius használta az ütőt, hogy betörjön a fürdőszobába.   000 ARP3443604

Az ok is kiderülni látszik: a gyilkos és az áldozat november óta voltak együtt, a modell korábban egy helyi rögbisztárral, Francois Hougaarddal járt, akitől késő éjszaka kapott egy sms-t Valentin-napra, aznap, amikor a végzetes lövöldözés történt.

A legfontosabb tanú várhatóan a szomszéd lesz, aki lövések zajára elsőként ért a helyszínre, az asszony találkozott először az aldozatot a karjában cipelő atlétával. Úgy látta, Pistorius magán kívül van, és azt mondogatja, tévedésből ölt.

Pistorius tagadja a szándékos emberölést, amivel a pénteki bírósági meghallgatáson megvádolták. Az atléta az elmúlt hétvégén rendőrségi cellájában számos látogatót fogadott, bírósági meghallgatását kedden és szerdán tartják Pretoriában, azután dől el, hogy óvadék ellenében szabadlábon védekezhet-e. Ha a szándékos emberölés bebizonyosodik, 25 évet is kaphat.

Reeva Steenkamp boncolása időközben lezajlott, az eredményt még nem közölték. A modellt kedden búcsúztatják.

Pistorius minden versenyét lemondta

Az idei évre tervezett minden versenyfellépését törölte Oscar Pistorius. A 26 éves futó menedzsere, Peet Van Zyl közölte, hogy ügyfele az ausztráliai, brazíliai, amerikai és angliai verseny mellett kihagyja a Moszkvában rendezendő augusztusi világbajnokságot is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport